Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

10 septembrie 2018 - noul termen pentru inscriere la formare antreprenoriala in proiectul Alba Iulia 360 24-08-2018

 

O veste bună pentru cele cinci comunități defavorizate din Alba Iulia cărora li se adresează programul „Alba Iulia 360” - am decis să prelungim până în 10 septembrie 2018 înscrierile la cursurile de formare antreprenorială acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și la cursurile e-Learning de antreprenoriat oferite gratuit de Fundația Națională a Tinerilor Manageri.

 

Aceste cursuri se adresează persoanelor din cinci comunităţi marginalizate ale Municipiului Alba Iulia vizate de proiectul „Alba Iulia 360”, în care există populaţie aparţinând minorităţii rome: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri. Cei care aplică trebuie să nu mai fi participat la un alt program de formare în competențe antreprenoriale gratuit cofinanțat din fonduri publice (inclusiv Fonduri Structurale).

 

22 de cursanți s-au înscris până acum la e-Learning și au primit de la Consultantul business FNTM, Viorel Udma, credentialele de logare pe platforma e-Learning pentru a demara studierea cursurilor. 14 persoane s-au înscris la cursurile de inițiere în antreprenoriat care se vor desfășura față în față în cadrul a două sesiuni în cea de-a doua jumătate a lunii septembrie și în luna octombrie. Aceste cursuri vor fi susținute de doi antreprenori, cadre universitare la ASE - Cristian Tatu și Andrei Popescu. Cursurile sunt structurate pe o perioadă de 5 zile, dintre care 4 zile de instruire (18 ore de teorie, 6 ore de practică) și o zi de evaluare.

 

Pentru participarea la programul de formare Inițiere în Competențe antreprenoriale, acreditat ANC, fiecare cursant va primi o subvenție de 5 lei/oră, adică 160 de lei pentru participare integrală la curs (32 ore - curs + evaluare-testare).

 

Pentru înscriere la cursurile desfășurate în proiectul „Alba Iulia 360” trebuie completate documentele necesare și trimise până în 10 septembrie consultantului antreprenorial FNTM Claudia Pilat (e-mail claudia.pilat@fntm.ro, telefon 0745861220).

 

- Formular de aplicare la Cursul de Inițiere în Competențe Antreprenoriale, acreditat ANC, disponibil spre descărcare mai jos, dar și la consultantul FNTM Claudia Pilat,

- Copie a actului de identitate,

- Diploma de studii - minim 8 clase (copie),

- Copie a certificatului de naștere (în cazul în care actul de identitate nu conține numele părinților, necesar pentru emiterea diplomei),

- Copie a actului de stare civilă (certificat de căsătorie/divorț - în caz de schimbare a numelui),

- Curriculum Vitae - CV completat și semnat,

- Declarație pe propria răspundere de participare la formare antreprenorială (disponibilă spre descărcare mai jos, dar și la consultantul antreprenorial).

Fiecare participant, absolvent al cursului, va primi ulterior Certificatul de absolvire a programului de formare ANC.

 

Costurile logistice și masa pentru toți participanții, vor fi suportate de către FNTM, prin proiectul ALBA IULIA 360.

 

Atașamente:

2018.06 AlbaIulia360_Declaratie participare formare_FNTM.DOC

2018.06.22 AlbaIulia360_Formular aplicare curs antreprenoriat_Vfinal.doc

 

 

____________________________________________________________________

Proiectul „Alba Iulia 360“(cod POCU/18/4/1/101639), cu o durată de 36 de luni, este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria" Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce Roșie a Județului  Alba, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Fundația PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting Romînia SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială.

Recrutarea persoanelor interesate de proiect este în derulare și este realizată de către experții Municipiului Alba Iulia. Detaliile legate de înscriere în proiect le puteți afla de la experții: Ioana Ciornei - 0754/847955; Robert Bandi - 0751/364020; Ovidiu Boc - 0766/365725; Geanina Chirilă - 0742/522992; Camelia Crișan - 0740/487596.

Alba Iulia 360  se adresează unui grup țintă de circa 560 de persoane aflate în risc de  sărăcie şi excluziune socială din cinci comunităţi marginalizate ale Municipiului Alba Iulia, în care există populaţie aparţinând minorităţii rome: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri. Comunitățile sunt situate atât la periferie, cât și în centrul municipiului. Toate serviciile proiectului sunt gratuite.