Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

100 de studenti din Bucuresti vor fi instruiti cu privire la accesarea fondurilor europene 16-11-2010

Asociatia Manageri in Dialog in parteneriat cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri va organiza in perioada 13 - 14 noiembrie 2010, 20 - 21 noiembrie 2010, 27 - 28 noiembrie 2010 proiectul “Acceseaza fondurile europene!”.

 

Obiectivul proiectului ”Acceseaza fondurile europene!” este de a informa gratuit 100 de studenti din Bucuresti despre posibilitatile de initiere, finantare si dezvoltare a unor afaceri prin apelarea la finantare din fonduri europene. Proiectul va consta in organizarea a 3 sesiuni de seminarii. In cadrul fiecarei sesiuni vor fi organizate doua seminarii.

 

Seminariile vor avea ca scop familiarizarea cursantilor cu principalele metode si tehnici de scriere a proiectelor cu finantare europeana.

 

Primul seminar va prezenta notiunile generale ale accesarii fondurilor europene, cursantii fiind familiarizati cu principalele tipuri de programe, axe prioritare si domenii majore de interventie ale finantarii europene, principalele domenii si idei de afaceri ce pot fi incepute si pentru care se poate cere finantare din fonduri europene. In acest seminar sunt date ca exemple proiecte care deja au castigat finantare. Cel de-al doilea seminar, privind tehnicile de scriere a proiectelor, va fi unul interactiv. Va fi prezentata la inceput partea teoretica, cursantii urmand sa fie familiarizati cu termeni specifici activitatii de scriere de proiecte urmand ca in continuare, participantii seminariilor sa Invete sa completeze cereri de finantare a proiectelor, sa invete sa identifice si sa stabileasca obiectivele unui proiect, sa invete sa determine necesarul de resurse, cum sa se organizeze in timp si cum sa se incadreze in buget.

 

Prima sesiune de seminarii se va desfasura in zilele de 13 - 14 noiembrie 2010, intre orele 10-14.

 

A doua sesiune de seminarii se va desfasura in zilele de 20 - 21 noiembrie 2010, intre orele 10-14.

 

A treia sesiune de seminarii se va desfasura in zilele de 27- 28 noiembrie 2010, intre orele 10-14.

 

La aceste seminarii, se pot inscrie si pot participa gratuit studentii din Bucuresti.

 

Proiectul “Acceseaza fondurile europene!” este cofinantat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, prin Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti. Va puteti inscrie la aceste seminarii completand formularul de aici, pe site-ul www.amid.org.ro, sectiunea Inscriere seminarii.