Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

A inceput Code Week Romania: evenimente de programare si competente digitale gratuite! 16-10-2016

Urmărește-ne cu un Like pe pagina FNTM de Facebook, AICI.

 

În perioada 15 - 23 octombrie, milioane de copii, tineri, adulți, părinți, cadre didactice, antreprenori și decidenți politici se reunesc la cea de-a patra editie Europe Code Week pentru a învăța mai multe despre programare și alte competențe digitale - la evenimente, în săli de clasă, în biblioteci din toată Europa și nu numai. Peste 7.000 de evenimente de programare si competente digitale au fost deja adaugate pe harta Code Week.

 

Code Week este o mișcare condusă de voluntari care promovează importanța programării și competențelor digitale în țările lor, în calitate de ambasadori ai Săptămânii Programării. Această Săptămână UE a Programării a fost organizată la Comisia Europeană pentru prima dată în 2013 de către „Young Advisors for the Digital Agenda” și se bucură în continuare de succes. Anul trecut, peste 500.000 de persoane au participat la circa 8.000 de evenimente pe această temă, în 46 de țări din Europa și din afara ei.

 

Doar câteva din evenimentele Code Week România adaugate pe hartă în perioada 15-23 octombrie: 

- Get app and play - Learn how to create your own App!, 18 octombrie

- Free Code Camp Brasov Coffee & Code, 18 octombrie

- Entrepreneurship and European E-commerce, 19 octombrie

- Opening Opportunities 3.0 - Barlad, 19 octombrie

- Design și arthitectură digitală, 20 octombrie

- Out4Coding, 22 octombrie

- CoderDojo Timișoara, 22 octombrie

- Introducere în securitatea aplicațiilor, 22 octombrie

- Learn to Code. Learn to change the World, 22 octombrie

- CodeQuest editia 2 - Un Hackaton PHP CREADIV, 22-23 octombrie

 

Urmărește toate evenimentele cu participare gratuită codeweek România pe codeweek.eu și Facebook printr-un click pe iconițele de mai jos.

          

 

Comisarul pentru economie digitală și societate digitală, Günther H. Oettinger, a declarat: „Trebuie să accelerăm îmbunătățirea competențelor digitale, inclusiv a celor legate de programare. Dacă vrei să reușești la locul de muncă, în afaceri sau în sectorul producției, trebuie să deții o gamă largă de competențe digitale. Săptămâna UE a Programării ne oferă oportunitatea de a ne însuși o competență digitală care este esențială pe piața muncii.”  

 

„În secolul XXI, competențele digitale sunt esențiale pentru noi. Programarea este o modalitate amuzantă și pasionantă de a ne însuși cunoștințe de IT, într-un cadru colaborativ. Anul acesta, trebuie să ne asigurăm că toți europenii pot participa la Săptămâna UE a Programării. Iată de ce încurajez parteneriatele cu autoritățile locale și regionale, cu bibliotecile publice și cu asociațiile de tineret.” - Andrus Ansip, vicepreședinte pentru Piața Unică Digitală

 

Alessandro Bogliolo, coordonator al ambasadorilor Săptămânii UE a Programării, este de părere că „prin programare, intuițiile se materializează în soluții, iar ideile în inovare. Gândirea computațională stimulează potențialul creativ. Nu este vorba de tehnologie, ci de propria dezvoltare. Nu pierdeți ocazia de a învăța câte ceva despre programare pe parcursul Săptămânii UE a Programării 2016 și de a da mesajul mai departe către familia, elevii și studenții dumneavoastră. Vorbiți-le despre asta chiar și prietenilor și milioanelor de oameni din lume!”

 

 

De ce este important să învățăm cum să programăm? De ce sunt importante competențele digitale?

 

Trăim într-o lume marcată de progrese tehnologice rapide. Modul în care lucrăm, comunicăm și gândim s-a schimbat considerabil. Pentru a face față acestor schimbări rapide și pentru a înțelege lumea înconjurătoare, avem nevoie nu numai să ne însușim o mai bună înțelegere a modului în care funcționează tehnologia, ci să și dobândim competențe și capacități care să ne ajute să ne adaptăm la realitățile din această nouă eră digitală.

 

Dacă învățăm să scriem cod, vom putea înțelege cum funcționează lucrurile din jurul nostru, vom explora idei și vom fi mai creativi, acasă și la serviciu. Mai mult, ne vom putea da frâu liber creativității și vom putea colabora cu oameni minunați din întreaga lume. Este importantă familiarizarea tuturor cu noțiuni de programare. Săptămâna UE a Programării se adresează atât fetelor și femeilor, cât și băieților și bărbaților, în egală măsură. În 2015, aproape jumătate din participanți erau fete!

 

Code Week România 2014-2015 în cifre

 

„Accesul la educația digitală, formarea unei gândiri computaționale și priceperea în ale tehnologiei vor face diferența și vor accentua decalajele sociale deja existente în viitorul apropiat. De aceea Săptămâna Programării este cea mai bună ocazie de a colabora cu organizații specializate pentru a stimula interesul copiilor și adulților de a dezvolta noi tehnologii și aplicațiii inovatoare. În 2015 organizația noastră a oferit cursuri la peste 150 de copii și așteptăm și mai mulți participanți în 2016.” Roxana Rugina, fondator Simplon Romania, coordonator Digital Kids Cluj

 

 

Linkuri utile

Site-ul Săptămânii UE a programării - codeweek.eu

Inițiativa CodeWeek4All

Twitter: @codeWeekEU 

Hashtag: #codeEU #DigitalSkills #codeweekRomania

Facebook: EUCodeWeekRomania 

Contact: Ambasadorii Săptămânii UE a programării în țara dumneavoastră