Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Amabasa SUA alege antreprenorul lunii ianuarie 30-01-2015

Amabasada SUA a nominalizat primul "Antreprenor al lunii", o inițiativă ce își propune să încurajeze spiritul antreprenorial în România.

Ambasada SUA a ales Senator Wine drept “Antreprenorul lunii” în cadrul programului cu același nume lansat în decembrie. Ambasada SUA promovează persoanele şi companiile din România care au înţeles potenţialul unei idei noi, iar apoi au venit cu o abordare plină de curaj, menită să transforme ideea în realitate, scrie site-ul Ambasadei. Prin intermediul programului, Ambasada va aduce în prim plan minunaţi antreprenori locali care dezvoltă produse şi servicii într-o mulţime de sectoare, în diverse regiuni din România.

Ceea ce deosebeşte Senator Wine de alţi producători de vin românesc de calitate este atenţia pe care compania o acordă extinderii exporturilor, adauga comunicatul de pe site-ul Ambasadei. Cu o rată a exportului de circa 30% din producţia totală, pe pieţe din 20 de ţări, Senator Wine îşi bazează planul de export pe gama variată de soiuri româneşti de struguri de calitate, puţin cunoscute în afara Europei. Peste 100 de angajaţi cu normă întreagă şi 150 de angajaţi cu jumătate de normă produc aproximativ şase milioane de sticle de vin românesc anual. Împreună cu cinci alţi producători, Senator Wine a solicitat şi a primit, în 2011, finanţare UE pentru a-şi promova vinurile în SUA şi a populariza un produs românesc tradiţional pe o piaţă nouă.

Se mai amintește faptul că firma producătoare ar beneficia direct de eliminarea barierelor tarifare în cazul adoptării Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), acord de liber schimb UE-SUA aflat în prezent în stadiu de negocieri. În absenţa taxelor de import pentru vinuri europene, Senator Wine susţine că ar putea să-şi vândă produsele la preţuri cu 15-20% mai mici în Statele Unite ale Americii. Acest lucru i-ar spori competitivitatea în raport cu produsele din alte ţări, mai ales în raport cu cele din ţări care beneficiază în prezent de acorduri de liber schimb cu SUA.

Se mai menționează că pe măsură ce România continuă să crească şi să se dezvolte, ea va continua să obţină beneficii graţie antreprenorilor care înfiinţează noi companii, adaptează şi reformează vechi companii, conducând ţara spre viitor.

Puteți trimite nominalizările pentru „Antreprenorul lunii” la RomanianEntrepreneur@state.gov. Mai multe informaţii despre program: http://romania.usembassy.gov/entrepreneur-of-the-month.html