Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Ana Stamatescu, membru FNTM, în topul Forbes România „30 sub 30” 28-04-2017

Urmărește-ne cu un Like pe pagina FNTM de Facebook, AICI.


Cu ocazia nominalizării ei în cadrul topului Forbes România „30 sub 30” 2017, revista Forbes România a publicat un articol despre Ana Stamatescu, membru și coleg în echipa FNTM în perioada 2014 - 2016 în calitate de consultant de business, dar și ca voluntar pe proiecte de educație. De asemenea, ea a participat și la dezvoltarea magazinului online de educație Edusa.ro.
 

În prezent, Ana coordonează cel mai complex program dedicat ONG-urilor din România și Republica Moldova prin care organizațiile nonprofit beneficiază de training online profesionist și accesibil în utilizarea tehnologiei - Școala Digitală ONG online.
 

Absolventă a Facultății de Automatică și Calculatoare și voluntar în ONG-uri de educație și tineret încă din 2008, Ana este pasionată de antreprenoriat și competențe digitale.
 

Și-a cultivat treptat aptitudinile de management și antreprenoriat iar în 2012 a câștigat o bursă SAP România pentru a participa la una dintre primele școli de antreprenoriat ,,Start me up” organizată de Akcees Entrepreneurship Education. După trei ani și absolvirea unui master în Managementul afacerilor ajunge să își exerseze abilitățile dobândite în dezvoltarea și creșterea Edusa.ro, start-up în educație cu accent pe e-learning.
 

Doi ani petrecuți în mediul de business au condus către oportunitatea de a combina pasiunea ei pentru educație, competențe digitale și mediul ONG într-o nouă formulă. Din August 2016, Ana Stamatescu face parte din echipa Asociației Techsoup. Aici, gestionează ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri - program care își propune să crească capacitatea organizațiilor nonprofit de a identifica, selecta și implementa soluții și servicii online care să le ușureze sau eficientizeze managementul de proiecte, comunicarea cu comunitățile online de susținători sau strângerea de fonduri. De asemenea este abordată și pregătirea acestora pentru a-și îndeplini misiunea într-o lume hyper-tehnologizată.
 

Asociația Techsoup facilitează accesul la soluții software, cloud și training-uri de tehnologie pentru peste 2.200 de organizații non-profit, ajută anual 2.500 de elevi de liceu să își crească potențialul prin tehnologie și promovează excelența în dezvoltarea abilităților de programare împreună cu profesori de informatică din opt județe.
 

În 2016, a fost ambasador Code Week România, reușind împreună cu alte două ambasadoare să dubleze numărul evenimentelor din România pe harta inițiativei sprijinite de Comisia Europeană ca parte a strategiei sale pentru o piață unică digitală. Evenimentul, în 2017 la a 5-a ediție, promovează importanța programării și a competențelor digitale la nivel mondial.
 

Când nu reprezintă România în proiecte de mobilitate europeană prin care participă la implementări de schimbări sociale prin intermediul tehnologiei, face parte din unul din cele mai vechi cluburi de speologie din țară - Avenul Brașov - și încearcă să inspire o schimbare pozitivă în atitudinea publicului vizavi de lilieci prin activitatea ei din cadrul portalului liliecilor din România, www.lilieci.ro, cea mai diversă sursă de informație despre beneficiile, cercetarea și protecția liliecilor.
 

”Fără experiența FNTM - Edusa nu aș fi ajuns pe această listă. Vă mulțumesc!” Ana Stamatescu