Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Au fost aprobate criteriile de selectie pentru proiectele finantate prin POC 2014 – 2020 27-02-2015

Ministerul Fondurilor Europene a organizat pe 25 februarie, prima reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Competitivitate 2014 – 2020, pentru implementarea fondurilor europene structurale si de investitii in perioada de programare 2014 – 2020.
 

Comisia Europeana a aprobat Programul Operational Asistenta Tehnica in data de 18 decembrie 2014. Programul are o alocare financiara UE de 212,76 milioane de euro si va asigura asistenta orizontala pentru a raspunde nevoilor tuturor structurilor. In cadrul programului, vor fi finantate proiecte care vor sustine cresterea competitivitatii economiei, in special prin sprijinirea cercetarii, dezvoltarii si inovarii, respectiv prin acordarea de fonduri destinate sustinerii infrastructurii pentru tehnologia informatiei si comunicatii. De asemenea, vor fi finantate activitati de informare si conştientizare a diferitelor categorii de public.
 

„Organizarea primului Comitet de Monitorizare a unui program operational prin care Romania va atrage fondurile europene alocate pentru perioada 2014 – 2020 este un pas premergator lansarii primelor apeluri pentru contractarea finantarilor. In cadrul acestui for, au fost aprobate astazi criteriile de selectie a proiectelor care vor fi finantate prin Programul Operational Competitivitate 2014 – 2020. Apelurile de proiecte vor fi lansate in luna martie a.c., in conditiile in care primele propuneri de ghiduri au fost supuse consultarii publice in toamna anului trecut”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.


 

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene