Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Ce fel de antreprenori trebuie sprijiniti? 25-01-2011

Conform unui articol aparut pe State.com de Annie Lowrey, in Statele Unite au aparut burse pentru tineri pentru a-si incepe o afacere, in loc de a-si continua studiile. Acest lucru se intampla deoarece finantatorii cred in ideea ca SUA se bazeaza pe afacerile tinere, nu mici. Insa cercetarile recente arata faptul ca vechii antreprenori incep din ce in ce mai multe afaceri. O organizatie nonprofit, Global Entrepreneurship Monitor, sustine ca intreprinderile private sunt din ce in ce mai mult apanajul celor mai experimentati, 40-50 de ani, in opozitie fata de trendul actual, cand cei tineri, 20-30 de ani, deschid mai multe afaceri. Rezultatul cercetarilor este sustinut si de alte institute, precum fundatia Kauffman.

 

Motivele pentru sucesul antreprenorilor mai in varsta sunt legate de accesul mai usor la finantare, experienta manageriala, dar in primul rand, cu cat au educatie mai buna, de la scoli mai bune, cu atat antreprenorii fac companii mai eficiente.

Concluzia articolului este insa ca in Statele Unite intrebarea nu este daca trebuie incurajati antreprenori mai tineri sau mai batrani, ci trebuie incurajati ANTREPRENORII.

 

Pentru articolul original, click aici.