Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Comunicat de presa: Prezentarea realizarilor proiectului SUCCES. Descopera TRIPDor si Edusa. 25-11-2015

Comunicat de presa. Realizarile proiectului “SUCCES - Sustinem cresterea competitivitatii economiei sociale”

 

Bucuresti, 25 noiembrie 2015. Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM) a anuntat rezultatele proiectului strategic “SUCCES - Sustinem cresterea competitivitatii economiei sociale”, implementat in perioada octombrie 2014 - noiembrie 2015, in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Responsabilitatii Sociale a Companiilor (APRSC).


La eveniment au participat peste 50 de invitati, parteneri FNTM, colaboratori TRIPDor si Edusa, beneficiari ai proiectului si jurnalisti.
 

 

 

Prin proiect, in regiunea Bucuresti-Ilfov, FNTM a infiintat 2 structuri de economie sociala, agentia de turism de turoperatoare TRIPDor si magazinul online de educatie Edusa.ro.
"Aceste initiative continua activitatea Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri in spiritul promovarii si dezvoltarii educatiei si turismului in Romania", declara Laura Popa, manager de proiect din partea FNTM.
 

TRIPDor este un alt fel de agentie de turism. Locuri cu suflet, cu traditie si momente speciale vor face din calatorii adevarate experiente de care calatorul isi va aminti cu placere.
"Ofertele TRIPDor, accesibile la tripdor.ro, sunt selectate cu grija si includ vacante, city-break-uri, tabere, circuite, organizari de evenimente si orice tip de calatorie, adaptate dorintelor clientului", a declarat managerul TRIPDor.
De asemenea, TRIPDor ofera si un pachet de oferte pentru companii, care include organizari de team bulding-uri, evenimente speciale, petreceri tematice, programe de vacanta personalizate pentru angajati si altele.

"TRIPDor este o alt fel de agentie de turism, este o platforma care promoveaza cu preponderenta piata de turism interna", conform consultantului - mentor Alin Angheluta.

 

"Scopul magazinului online de educatie Edusa este de a conecta persoanele interesate de invatare continua, non-formala si multidisciplinara cu furnizori de formare sau organizatori de evenimente de educatie si dezvoltare personala, adica de a crea un spatiu de intalnire a cererii cu oferta de educatie", a declarat Lavinia Ignat, reprezentant Edusa.ro
Edusa intentioneaza sa devina si sa functioneze ca un centru de excelenta in educatie. Centrul se va putea extinde la nivelul tarii, atat in mediul urban cat si in mediul rural, prin intemeierea unor Cercuri de excelenta Edusa, care vor activa sub licenta Edusa.

"Edusa.ro poate sa devina un formator de piata care va ridica invatamantul online", a declarat in cadrul conferintei Radu Limpede, consultant - mentor Edusa.


 

"Pe perioada unui an de implementare, cele peste 80 de persoane din grupul tinta al proiectului au beneficiat de oportunitati de informare asupra conceptului de economie sociala, consultanta si consiliere in cariera, formare in competente antreprenoriale, iar 19 persoane au fost angajate in cadrul celor 5 structuri de economie sociala infiintate prin proiect", conform declaratiei responsabilului de proiect FNTM, Laura Popa.

In regiunea Centru, partenerul APRSC a infiintat 3 structuri de economie sociala: inteprinderea de arhivare Arkhive, cafeneaua HOF Cafe si atelierul de economie circulara QUIB. 

 

Printre rezultatele proiectului mentionam:

 

Peste 100 de persoane au participat la Conferinta SUCCES prin economia sociala, eveniment de informare si promovare a economiei sociale, in februarie 2015 la Brasov

 

60 de beneficiari au participat la sesiuni de consiliere si orientare in cariera, dintre care 20 din regiunea Bucuresti-Ilfov, in perioada martie-aprilie 2015

 

28 de beneficiari au participat si au absolvit programul FNTM de formare in competente antreprenoriale, in martie 2015 

 

- 5 structuri de economie sociala (intreprinderi sociale) infiintate in primavara 2015

 

19 persoane din grupul tinta, din care 12 din grupuri vulnerabile, angajate in cele 5 structuri de economie sociala in aprilie 2015

 

Mentoring si consultanta pentru cei 19 angajati, in perioada aprilie - noiembrie 2015

 

Brand umbrela pentru colaborarea structurilor de economie sociala si lansarea unui magazin online pentru intreprinderi sociale, marketplace de produse care sustine cauze sociale.

 

Publicare si diseminare Ghidului de bune practici in economia sociala, in noiembrie 2015.

 

Proiectul “SUCCES - Sustinem cresterea competitivitatii economiei sociale”, cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul SUCCES a avut ca scop facilitarea accesului pe piata muncii a grupurilor vulnerabile, prin masuri de economie sociala si promovare a unei societati incluzive si coezive.

 

Laura Popa

Manager de proiect FNTM

laura.popa@fntm.ro