Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Comunicat de presa: proiect european "Intreprinzatori in turism - Pensiuni in Romania" 28-02-2011

COMUNICAT DE PRESA
 
 
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a inceput derularea proiectului european “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, proiect in valoare de 20,3 milioane lei, cofinantat din Fondul Social European.
 
Bucuresti, 28 februarie.
 
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM, in parteneriat cu Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural - ANTREC Romania si Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores de Almeria - AJASA din Spania, a inceput, la 1 februarie, derularea proiectului european „Intreprinzatori in turism – Pensiuni din Romania”
Proiectul se va intinde pe o perioada de doi ani, pana in ianuarie 2013, si are ca scop dezvoltarea unei comunitati de antreprenori si manageri de pensiuni turistice care sa beneficieze de instruire, informare si consultanta pentru a-si dezvolta afacerile. De asemenea, proiectul urmareste sa creasca potentialul turismului de pensiune si capacitatea de a atrage turisti, romani sau straini.
Un numar de peste 2.000 de intreprinzatori in turism si manageri de pensiuni vor beneficia de informare si promovare, instruire sau consultanta, in urma desfasurarii acestui proiect.
Proiectul cuprinde, de asemenea, realizarea unei cercetari complexe privind oportunitatile de dezvoltare a turismului de pensiune. Cercetare va include atat specialisti in domeniu, cat si potentiali clienti, din Romania si strainatate.
 
„Intreprinzatori in turism – Pensiuni din Romania” porneste de la doua premise in legatura cu turismul romanesc: resursele mari de dezvoltare - mai ales in zonele cu traditie si potential pentru turismul de pensiune – si nevoia de a creste gradul de educatie, promovare si comunicare pentru a mari performanta sectorului turistic.
Astfel, obiectivele proiectului sunt structurate in jurul urmatoarelor directii de actiune:

 

  1. Cercetare: studiile de piata, care se vor realiza in fiecare regiune de dezvoltare, urmaresc sa identifice oportunitati de afaceri si sa determine directiile strategice pentru turismul de pensiune. De asemenea, vor avea loc studii calitative si cantitative pe esantioane reprezentative de turisti romani si straini.
  2. Instruiredezvoltarea abilitatilor manageriale si facilitarea planificarii, conducerii si promovarii adecvate a afacerilor turistice pentru peste 500 de intreprinzatori si manageri de pensiuni ce vor fi selectati pentru a urma programul de educatie, in sistem e-Learning.
  3. Consultantasprijinirea si impulsionarea dezvoltarii afacerilor pentru cel putin 500 de antreprenori si manageri de pensiuni, prin acordarea de consultanta personalizata la cele sapte birouri regionale ce urmeaza a fi deschise prin proiect.
  4. Benchmarking: 100 de beneficiari ai proiectului vor avea ocazia sa faca parte dintr-un program de schimb de experienta in Spania, program ce va cuprinde vizite la unele dintre cele mai de succes pensiuni.
  5. Crearea de comunitati: proiectul va include dezvoltarea unui portal dedicat turismului de pensiune, prin care managerii de pensiuni isi vor putea prezenta oferta, atrage turisti si interactiona cu operatori din sectorul turistic.
Pentru promovarea proiectului „Intreprinzatori in turism – pensiuni in Romania”, FNTM si partenerii sai vor desfasura 7 conferinte regionale, pentru minim 1.500 de intreprinzatori in turism si manageri de pensiuni, conferinte ce vor avea ca obiectiv promovarea proiectului, impartasirea de bune practici si motivarea participantilor.
„Intreprinzatori in turism – pensiuni in Romania” este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!”, avand Contractul de finantare POSDRU/92/3.1/S/64346.

 

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM
Dumbrava Rosie 2, Bucuresti
E-mail: info@fntm.ro 
Website: www.fntm.ro