Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Conferinta finala de presa “Intreprinzatori in turism – pensiuni in Romania” 18-10-2013

Dupa o perioada de doi ani si jumatate in care am initiat si desfasurat actiuni ce au venit in sprijinul intreprinzatorilor in turism, la finalul lunii octombrie 2013, proiectul „Intreprinzatori in turism – pensiuni in Romania” se va incheia.

Cu acest prilej organizam Conferinta finala de presa, in data de 24 octombrie 2013, incepand cu ora 10.00. In cadrul evenimentului, alaturi de invitatii nostri si colegi in echipa de implementare, vom prezenta si discuta rezultatele proiectului.

Vom avea alaturi de noi reprezentanti ai tuturor componentelor implementate in cadrul proiectului – program e-Learning, cercetare de marketing, portal de turism, precum si beneficiari participanti in proiect.

Proiectul Intreprinzatori in turism – pensiuni in Romania a debutat in februarie 2011, iar pe parcursul primului an de proiect au avut loc mai multe activitati care s-au desfasurat concomitent: promovarea proiectului si motivarea beneficiarilor, consultanta personalizata, studii calitative si cantitative cu turisti romani si straini care au stat la baza realizarii brosurii „Caracteristicile unei marci in devenire: turismul de pensiune”, dezvoltarea portalului de turismwww.cazarelapensiune.ro, pentru promovarea afacerilor turistice si rezervari online.

La nici doi ani de la lansarea portalului www.cazarelapensiune.ro, acesta detine peste 3200 de pensiuni, peste 400 de afaceri turistice conexe si peste 1000 de articole unice despre obiective turistice si atractii din Romania, evenimente, obiceiuri si traditii.

In 2012 a demarat si programul e-Learning de educatie antreprenoriala si consultanta pentru intreprinzatori in turism, apreciat de beneficiari, existand multe solicitari ulterioare finalizarii programului, fapt care a determinat prelungirea proiectului cu inca 6 luni pentru o noua serie de cursanti.

Tot in cea de-a doua parte a proiectului s-au desfasurat si schimbul de experienta in Spania, publicarea Catalogului pensiuni din Romania 2013, diseminarea publicatiilor din proiect, absolvirea primei serii de 1000 de cursanti, precum si realizarea si difuzarea emisiunilor TV Cazarelapensiune.ro.

Pe toata perioada de implementare a proiectului am avut parte de sustinerea partenerilor nostri: Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural – ANTREC si Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores de Almeria – ASAJA.

Dupa termenul oficial de incheiere a proiectului, va urma perioada de sustenabilitate, pe parcursul careia, FNTM impreuna cu partenerii sai, prin intermediul retelei deja create de consultanti, vor sustine din resurse proprii activitatile initiate prin proiect, de promovare a initiativelor noastre in domeniul turismului de pensiune.