Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Conferinta Forbes Future: Innovation & Tech, sau cum arata viitorul in businessul autohton 11-05-2016

FNTM - partener media

 

Forbes România a organizat marți, 10 mai, la Hotel Sheraton București, conferința Forbes Future: Innovation & Techunde speakerii, autorități cu expertiză în domeniul inovației și tehnologiei, au dezvăluit tendințele actuale în cadrul acestor domenii, precum și direcția înspre care se îndreaptă acestea.

 

În cadrul conferinței s-au discutat teme precum evoluția industriei, technic skills vs soft skills, rolul tehnologiei în obiceiurile de consum, rolul inovației în dezvoltarea businessului și multe altele. 

 

Printre invitați s-au numarat autorități publice în peroanele domnilor Marius-Raul Bostanministrul comunicațiilor și pentru societatea informaţională, și Viorel Vulturescu, consilier al direcției relații internaționale.

 

„În momentul de față abilitățile noastre de a folosi tehnologia la nivel de masă sunt oarecum reduse”, consideră ministrul comunicațiilor Marius-Raul Bostan, „pentru că nu folosim nici facilitățile deja existente.”

 

Invitatul Viorel Vulturescu a vorbit despre unul dintre cele mai inovatoare proiecte ale ANCS - Centrul Danubius RI, care va fi realizat în urma unei investiții de 100 de milioane de euro, principala sursă de finanțare urmând să fie fondurile europene alocate României pentru perioada de programare 2014 – 2020.

 

Alte nume de referință printre invitații conferinței au fost Andrei Pitiș, CEO Vector Watch,  Dr. Dan Petre Partener D&D Research și Dr. Monica Ardeleanu, CEO Romania Green Building Council.

 

Pentru Andrei Pitiș „inovația este necesară oricărui business.” Asta se vede foarte mult la companiile americane, spune el,  care au un departament pentru inovare sau o cultură specială care le permite să inoveze.

 

„Prin comparație cu ceea ce se întâmplă pe piețele cele mai creative la nivel internațional, în acest moment România ocupă un nivel de calitate și de inovație între 80% și 100%”, afirmă Dan Petre.

 

România a fost prima țară din Europa care a introdus reducerea impozitului pe clădiri verzi și care a dezvoltat inițiativa „ipoteca verde”, conform spuselor Monicăi Ardeleanu.

 

Pentru a vizualiza întregul rezumat al evenimentului, accesați acest link

 

Partenerii organizatorici ai evenimentului au fost BMW România, Telekom, UPC, Carrefour, Vodafone, Microsoft și iStyle.

 

Parteneri Media: Cariere, manager.ro, TrainYourBrain, Femei în Afaceri, comunicatedepresa.ro, FNTM, IQads, Business 24, ziare.com, avocatnet.ro și Marketing România.