Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Conferintele RePatriot in Norvegia - 19 si 20 mai, la Oslo si Bergen 16-05-2017

Update

Echipa Repatriot s-a întâlnit cu antreprenori români din Norvegia, pe 19 și 20 mai, la Oslo și Bergen.

Întâlnirile RePatriot de la Oslo și Bergen au avut loc cu peste 100 de români și au fost un succes! Au avut loc discuții consistente despre cum să fii antreprenor acasă și despre oportunitățile de cooperare.

 

Au dus mesajul de încredere în România: Marius Bostan-inițiatorul proiectului, Gabriel Iștoc- B-Team, Lucian Butnaru - Cegeka, Radu Rughiniș La Bottega Del Tartufo, Lucian Neacșu - Senator Wine, Pavel Popescu și Cristina Ghiurgiucanu, ambasadorii RePatriot din Norvegia.


Image may contain: 4 people, people sitting, table and indoor
 

Prezent la Oslo, Marius Bostan, initiatorul proiectului Repatriot, a declarat ca "oportunități sunt și este foarte important sa va uitați spre România! In domeniul viticulturii este loc. Avem terenuri ieftine, mulți bătrâni care nu-și mai pot lucra pământul. Sunt fonduri europene care pot folosite pentru a dezvolta afaceri in acest domeniu".

"Ne-am dat seama că rămânem în țară din ce în ce mai puțini și că diaspora este o comoară extraordinară. Știm că majoritatea nu a plecat de bine, iar acasă însă lucrurile se schimbă. Sunt oportunități în România apărute în ultimii ani și ne-am gândit că ar fi bine ca oamenii să fie informați și de asta am făcut acest drum!", a mai declarat Marius Bostan. 

Antreprenorul roman Gabriel Istoc a spus: "Am lucrat în Israel ca să-mi întrețin familia. M-am întors și am avut norocul să mă asociez cu un neamț, iar acum suntem lideri de piață pe domeniul anticorozive industriale, în România. Lucrăm în Turcia, Germania și altele și urmărim în continuare și alte domenii să ne dezvoltăm. Sunt oportunități și sunt multe zone neacoperite acasă. România are nevoie de oameni ca sa le fructifice!"


"În Fundatia Romanian Business Leaders încercăm sa facem din România o țară mai bună pentru noi și copii noștri. Regrupându-ne pe domenii de interese credem că putem face o schimbare prin impact", a spus Lucian Butnaru, Director Cegeka România.

 

Înregistrările video ale conferințelor sunt disponibile pe pagina de Facebook a Repatriot


site

RePatriot, proiectul care îsi propune încurajarea repatrierii prin antreprenoriat a românilor din Diaspora pentru dezvoltarea economiei românești, crearea  de noi locuri de muncă și crearea unor rețele de afaceri transnaționale, continuă seria de întâlniri lansate în urmă cu doi ani în Italia, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Franţa, USA, cu întâlnirile dintre întreprinzătorii români din Norvegia, aparţinând comunităților din Oslo și Bergen.

La conferințele din Oslo și Bergen, care vor avea loc pe 19 și 20 mai vor fi promovate oportunităţile de a face business în ţară, vor fi discutate deschis problemele existente și vor fi prezentate exemple de succes ale antreprenorilor din România și au reușit să construiască business-uri sănătoase și corecte. Până acum și-au anunțat prezența: Marius Bostan – Inițiator RePatriot, Lucian Butnaru – Cegeka, Radu Rughiniș – TrufArt, Gabriel Iştoc – B-Team Consult and Services, Pavel Popescu – Repatriat din Norvegia și Deputat în Parlamentul României, Andra Giucă – Voss Review, Cristina Giurgiucanu – Ambasador Repatriot în Norvegia şi Lucian Neacșu – Senator Wine.

Proiectul RePatriot a fost lansat în urmă cu doi ani și mesajul nostru a ajuns la peste 7.000.000 de utilizatori din rețelele sociale. Am mers prin Europa și ne-am întâlnit direct cu peste 3.000 de români din Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Franța, România și Sillicon Valley.

„Am interacţionat în aceşti doi ani cu mii de români şi am transmis prin exemplul personal că şi acasă se poate, că avem nevoie de ei, că îi dorim acasă, umăr la umăr cu noi. Aş vrea ca exemplul nostru să fie urmat de cât mai mulţi leaderi de business  autentici din toată lumea care să se alăture mişcării noastre. Romanian Business Leaders, prin RePatriot va fi alături de cei care aleg să facă afaceri şi acasă.” (Felix Pătrăşcanu, co-fondator FAN Courier, Lider RePatriot, membru al Boardului RBL)

România devine noul Sillicon Valley al Europei și avem nevoie de expertiza și competențele românilor plecați în alte țări. Un programator sau project manager câștigă un salariu net în România egal sau cu doar 10% mai mic decât câștigul salarial în Europa de Vest. Sunt peste 110.000 de programatori activi în industria de IT, majoritatea companiilor de tehnologie din lume au centre de research și dezvoltare în România oferind oportunități și proiecte interesante.” (Lucian ButnaruDirector România Cegeka)

Mergem în Norvegia pentru a discuta deschis cu compatrioţii noştri de acolo, pentru ai aduce mai aproape, pentru a transmite un mesaj de unitate, pentru a arăta oportunităţi şi a face propuneri concrete. Românii de pretutindeni în mare majoritate îşi iubesc Ţara, vor să pună umărul, dar să vadă principii sănătoase, cinste, onoare şi profesionalism în administrarea patriei mamă, fără birocraţie şi corupţie.  Avem mare nevoie de ei! ” (Marius Bostan, antreprenor, Iniţiatorul RePatriot)

Despre conferințele din Oslo și Bergen

Conferința de la Oslo va avea loc pe 19 mai, de la ora 17.00 în Oscars Gate 27, 0352 Oslo. Invitațiile și formularul de participare sunt disponibile aici.

Conferința de la Bergen va avea loc pe 20 mai la ora 14:00 în Fjell kulturhus, Foldnesvegen 1, 5354 Straume. Invitațiile și formularul de participare sunt disponibile aici.

RePatriot este un proiect al Fundației Romanian Business Leaders – RBL, susținut prin participarea voluntară și cu fonduri proprii a peste 100 de antreprenori români. care se adresează în special românilor care trăiesc în Diaspora și vizează crearea unei comunități care să inspire și să motiveze dar și să consilieze pe cei care doresc să investească în țară. Mai multe pe www.repatriot.ro.

RBL este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acţiune şi implicare socială pentru liderii din mediul privat. Scopul este ca România să devină o ţară mai bună pentru business-ul responsabil şi, în felul acesta, pentru toţi românii. Pentru alte detalii, accesați www.rbls.ro.