Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Cum să gândești ca un antreprenor - Atelier cu Andreea Roșca 06-02-2018

Andreea Roșca, scriitor, consultant și antreprenor, va organiza la Cluj, pe 25 februarie, între orele 14:00 și 20:00, atelierul Cum să gândești ca un antreprenor. 

 

Atelierul reprezintă o variantă scurtă a programului Effectuation Way, bazat pe metoda antreprenorială (cunoscută sub numele “effectuation”), dezvoltată de profesorii americani Saras Sarasvathy și Stuart Read. Effectuation Way este un program dezvoltat cu consultanța, sprijinul și colaborarea profesorului Read. Atelierul se va desfășura loc la ClujHub, pe strada Ferdinand Nr. 22-26, la Cluj.

 

E oare posibil ca tot ceea credem despre succes să fie în mare parte greșit? Suntem învățați că un succes este rezultatul unei idei briliante; al unui soi de clarviziune; al unor certitudini despre viitor; al planificării perfecte.

Trebuie, cu alte cuvinte, să știi răspunsurile la o mie și una de întrebări înainte să faci orice pas. Cel puțin în business. Dar este, oare, adevărat?


După mai mult de cinci ani de cercetare și lucru direct cu unii dintre cei mai importanți antreprenori români, răspunsul Andreei Roșca este ”nu”. Antreprenorii nu sunt maeștri ai certitudinii. În schimb, au un set de instrumente de gândire care îi ajută să stăpânească o lume mult mai interesantă: aceea a incertitudinii.

Acest atelier foarte practic dezvăluie logica, mecanismele și instrumentele de gândire pe care antreprenorii experimentați le folosesc pentru a lua decizii și a construi idei și întreprinderi noi. Atelierul va ”ataca” miturile legate de ideile geniale, risc și planificare perfectă. Va fi întoars pe dos mitul planului de afaceri și va fi înlocuit cu un instrument mult mai practic și util, acela al experimentului. 

Dacă vrei să pornești un proiect nou în compania în care lucrezi, să încerci acea idee care nu îți dă pace de ceva timp, sau dacă visezi să te desprinzi și să începi, în sfârșit, pe cont propriu, atelierul Andreei Roșca îți va oferi un set nou de instrumente de gândire, care să te ajute să acționezi imediat.

Ce vei învăța?

• principiile gândirii antreprenoriale și diferențele dintre aceasta și gândirea clasică de management.
• de unde să pornești la drum atunci când vrei să pui o idee nouă în practică.
• cum să testezi ideile.
• exemple concrete, create exclusiv pentru atelier, din viața unor antreprenori români cunoscuți.
• cum să gândești ca să reduci frica.
• cum să îți asumi (conștient) riscuri și să îți lărgești zona de confort.
• cum găsești partenerii potriviți pentru un proiect sau o idee.
• cum să transformi obstacolele și eșecurile în oportunități.

Cum se desfășoară atelierul?

• Atelierul este bazat pe studii de caz și lucru concret, cu situații reale.
• Participanții sunt puși în situația de a gândi și lua decizii, pentru a exersa ideile și principiile practice.
• Toate ideile teoretice sunt ilustrate cu exemple din viața reală și presupun participare activă și implicare directă a participanților.

Pentru cine este acest atelier?

• Antreprenori aflați la început de drum.
• Manageri care dezvoltă proiecte noi și/inovative.
• Profesioniști din companii care aspiră să încerce ceva pe cont propriu.
• Oameni dornici să își învingă fricile, să ăși asume mai multe riscuri și să capete libertate de gândire.

 

Locurile sunt limitate. Rezervă-ți un loc aici: http://bit.ly/2F06pEs


Despre Andreea Roșca

Andreea este scriitor, consultant și antreprenor și, în marea majoritate a timpului, studiază modul de gândire și acțiune al antreprenorilor. După aproape 20 de ani de jurnalism economic, în 2011 a fondat un boutique de consultanță ai cărui clienți sunt mai ales antreprenori. Este fondatorul proiectului The Vast&The Curious, o serie de interviuri live cu antreprenori, pionieri și inovatori. Scrie despre antreprenori, antreprenoriat și modele de gândire pe andreearosca.ro. Este, împreună cu Mona Dîrțu, co-autor al cărții “Cei care schimbă jocul” - prima carte despre modul de gândire și acțiune al antreprenorilor români - și al programului de gândire antreprenorială Effectuation Way.
Andreea se află printre inițiatorii și fondatorii Fundației Romanian Business Leaders, este licențiată în economie și a absolvit cursurile de MBA ale Open University, Marea Britanie.