Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Curs de bucatar gratuit, prin proiectul MICESA 29-11-2019
Imagini pentru site:fntm.ro micesa
 
Proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia-MICESA“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu șase organizații. 
 
O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cursurile de formare profesională organizate gratuit prin proiect. 
 
În derulare este cursul de  „Bucătar“. Programul este de calificare, nivel 3, are o durată de 720 de ore (6 luni) și este de susținut de experții DAD EXPERTISE S.R.L, partener în cadrul proiectului. Cursul, cu o importantă componentă practică,  este frecventat de 21 de persoane care vor să se califice în domeniul culinar. 
 
Amintim câteva dintre avantajele participării la programul de calificare: pregătire alături de formatori cu experiență, folosirea unor tehnici moderne de predare/instruire, obținerea unei diplome recunoscute în România și Uniunea Europeană, dobândirea de competențe profesionale (ex.asigurarea calității, dezvoltare personală, igiena și securitatea muncii, realizarea preparatelor culinare, organizarea activității unităților de alimentație și turism etc.). 
 
Participanții au fost selectați din comunitățile țintă ale proiectului: „Chicago“ Goldiş”  „Pâclişa“,  o parte a Bulevardelor Transilvaniei şi Revoluţiei din 1989,  strada Gheorghe  Pop de Băseşti. 
 
Prin proiect vor fi organizate alte cursuri de calificare: 
 
- agent de curățenie: durata 3 luni, subvenție 900 lei; 
- lucrător finisor pentru construcții: durata 3 luni,subvenție 900 lei;
- croitor îmbrăcăminte: durata 6 luni, subvenție 900 lei;
- îngrijitori copii : durata 6 luni
 
Participanții la cursurile organizate prin proiect trebuie să aibă domiciliul sau viză de flotant în comunitățile amintite mai sus. 
 
 
Despre proiect
Serviciile furnizate în cadrul proiectului sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc. Altfel spus, vor avea ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la  asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv susţinerea antreprenoriatului. Conjugate, aceste măsuri vor avea ca rezultat schimbarea modului de viață pentru zeci de familii din comunitățile amintite. 
 
Proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“ este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: DAD EXPERTISE S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței  de Muncă Alba, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația PAEM Alba, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba.
 
Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020. 
 
Cei interesați pot aflata detalii concrete legate de înscrierea în proiect de la experții: Livia ISTRATE: 0720-450887; Cristina BOC: 0753-115506; Petronela ȘERBAN: 0752-476357.