Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Curs de macelar gratuit prin proiectul MICESA 10-12-2018

 

Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia-MICESA“ este proiectul Municipiului Alba Iulia prin care se furnizează gratuit servicii care ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre cursurile de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

 

Cel de-al patrulea curs de calificare, de „Măcelar“, a demarat în data de 20 noiembrie 2018, la Alba Iulia. Programul are o durată de 360 de ore(3 luni) și este susținut de experții Fundaţiei PAEM Alba, partener în cadrul proiectului.

 

Amintim câteva dintre avantajele participării la programul de calificare: pregătire alături de formatori cu experiență;  folosirea unor tehnici moderne de predare/instruire;  obținerea unei diplome recunoscute în România și Uniunea Europeană;  dobândirea de competențe profesionale (ex. aplicarea normelor de igienă şi siguranţa alimentelor, întocmirea documentelor specifice în cadrul unui abator sau a unei carmangerii, prelucrarea carcaselor de carne, ambalarea şi etichetarea produselor din carne, transportul şi depozitarea cărnii şi a subproduselor din carne etc.).

 

Absolvenţii cursului vor primi și câte o subvenție în valoare de 900 de lei.

 

Participanţii au fost selectați din comunitățile țintă ale proiectului: Chicago“ (blocurile V5 și V6),Goldiş (blocurile 6BCD, 7BCD, 8 BCD) și „Pâclişa”( str. Alunului nr. 1-20, str. Coastei, str. Mierlei, str. Rariștei, str. Văii, str. Carpenului – imobil 141 A-E, interval intersecție imobile 132, 153 – capăt stradă imobil 162). Cursanţii trebuie să aibă domiciliul sau viză de flotant în comunitățile amintite.

 

În derulare este şi cursul de „Lucrător în comerţ“, iar finalizate sunt cele de „Îngrijitor bătrâni la domiciliu“ şi „Bucătar“.

 

Prin proiect vor fi organizate şi alte cursuri de calificare:

- agent de curățenie: durata 3 luni, subvenție 900 lei;

- agent de securitate: durata 3 luni, subvenție 900 lei;

- lucrător finisor pentru construcții: durata 3 luni,subvenție 900 lei;

- operator mașini unelte cu comandă numerică: durata 3 luni, subvenție 900 lei;

- croitor îmbrăcăminte: durata 3 luni, subvenție 900 lei;

- tâmplar universal: durată 6 luni, subvenție 1800 lei.

 

Serviciile furnizate în cadrul proiectului au ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv susţinerea antreprenoriatului. Conjugate, aceste măsuri vor avea ca rezultat schimbarea modului de viață pentru zeci de familii din comunitățile amintite.

 

Cei interesați pot aflata detalii concrete legate de înscrierea în proiect de la experții: Livia ISTRATE: 0720-450887; Cristina BOC: 0753-115506; Petronela ȘERBAN: 0752-476357.

 

Proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“, cu o durată de 36 de luni, este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: DAD EXPERTISE S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței  de Muncă Alba, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația PAEM Alba, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba.

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.

 

Date de contact:

Neag Nicolae

Email: nicuneag@gmail.com