Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Dezbaterea Smart City 2018-2020 ajunge pe 23 martie la Iasi 12-02-2018
 
Concord Communication impreuna cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM si GoodNews.Info.ro vor organiza pe data de 23 martie, la Iasi, Dezbaterea Smart City 2018-2020, ocazie cu care reprezentanti ai oraselor din zona de Nord Est si ai altor orase din tara care vor dori sa impartaseasca din experienta lor vor discuta despre soluții de iluminat inteligent, eficientizarea consumului, smart metering, managementul deșeurilor, siguranță, servicii pentru cetățeni si multe altele.
 
Primarul Municipiului Iasi, dl. Mihai Chirica, va fi prezent la eveniment impreuna cu echipa sa de experti: Catalin Boghiu,Director General Directia Generala Tehnica si de Dezvoltare,  Gabriela Badarau, Sef Serviciu Achizitii Publice, Gheorghe Ionita, sef Birou Zona Metropolitana Iasi, Elena Farca, Sef Serviciu Relatii Internationale, Adriana Spataru, Sef Birou Directia Democratie Participativa Locala, Adina Stoleru, Sef Birou Diaspora.
 
City Managerul Alba Iulia, dl. Nicolaie Moldovan, va fi de asemenea prezent pentru a realiza un schimb de experienta cu ceilalti reprezentanti ai primariilor prezente.
 
Evenimentul va reuni companii, administratii publice, consultanti in finantare si strategie de dezvoltare, mediu academic si presa pentru a discuta despre proiecte si parteneriate viitoare.
 
La dezbatere vor fi prezentate cele mai noi solutii tehnologice prin care poate fi imbunatatit fiecare aspect al existentei zilnice a cetatenilor.
 
Se va discuta despre mobilitate urbana inteligenta utilizand inovatia si excelenta. Vor fi prezentate solutii integrate de mobilitate, nevoia orașelor de e-ticheting, eliminarea congestiei si a noxelor, reducerea consumului, carsharing, ridesharing, parcare inteligenta, masini electrice si alte instrumente pentru dezvoltarea unui eco-sistem de mobilitate inteligenta.
 
Vor fi prezenti experti in managementul deseurilor care vor prezenta cele mai noi solutii de cantarire si gestionare a acestora.
 
La Dezbatere Smart City 2018-2020 vor fi abordate si teme privind introducerea catalogului electronic si a tehnologiilor smart in educatie, dar si despre managementul administratiei si informatiilor.
 
Orasele Smart City au nevoie de strategie si de crearea mediului pentru adoptarea tehnologiilor. In cadrul dezbaterii vor fi prezenti specialisti care vor  prezenta sursele de finanțare; parteneriate, împrumuturi bancare, obligațiuni, fonduri nerambursabile, sprijinirea penetrarii aplicatiilor gratuite. 
 
In cadrul unui Panel dedicat vor fi prezentate solutii smart city realizare de firme start-up, in vederea finantarii acestora de catre investitori privati sau cooptarea in alte proiecte deja existente.
 
Detalii: Afla  Agenda Speakerii si Partenerii care sustin evenimentul Dezbatere Smart City 2018-2020.