Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Digital Romania International Forum II -- "Startups in 4.0 Industries" - consultanță și finanțări europene pentru companiile românești 30-10-2017

Urmărește-ne cu un Like pe pagina FNTM de Facebook, AICI.


Fostul premier al României, Dacian Cioloș, participă la deschiderea Digital Romania International Forum II -- "Startups in 4.0 Industries", eveniment ce reunește lideri din industrie, antreprenori și investitori, decidenți europeni, autorități și reprezentanți ai mediul academic, cu scopul de a găsi soluții prin care România să contribuie și să beneficieze, la nivel european, de transformarea digitală a industriei, economiei și societății. 
 
Companiile românești vor putea beneficia de consultanță și finanțări europene în următorii ani pentru a dezvolta produse și servicii inovatoare și competitive, prin două inițiative ale Comisiei Europene (CE). Cele două programe de importanță strategică privind sectorul tehnologic și antreprenorial - Digital​ ​Innovation​ ​Hubs și Innovation Radar - vor fi prezentate în cadrul evenimentului Digital Romania International Forum II -- "Startups in 4.0 Industries"ce va avea loc în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie, la București. eMAG și Uber sunt sponsorii principali ai Forumului.
 
Aici puteți consulta agenda evenimentului.
 
Alături de fostul premier, vor lua cuvântul în deschiderea Forumului: Mariya Gabriel - Comisarul European pentru Economie și Societate Digitală, Hans​ ​Klemm​ ​–​ ​Ambasadorul SUA în România, Tamar​ ​Samash​ ​–​ ​Ambasadorul Israelului în România, Iulian​ ​Stanciu​ ​–​ ​CEO​ ​eMAG, Pierre-Dimitri​ ​Gore-Coty​ ​–​ ​Head​ ​of​ ​EMEA,​ ​UBER și Florin​ ​Talpe​ș​​ ​–​ ​Fondator​ ​Bitdefender. 
 
La Forum au confirmat prezența mai mulți foști demnitari ai cabinetului Cioloș: Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății; Mircea Dumitru; fost ministru al Educației; Corina Șuteu; fost ministru al Culturii; Raluca Prună, fost ministru al Justiției; Victor Grigorescu, fost ministru al Energiei; Sorin Bușe, fost ministru al Transporturilor. O parte dintre aceștia sunt în prezent membri ai Platformei 100.  
 
Despre Digital Innovation Hubs (DIH) & Innovation Radar
Hub-urile Digitale de Inovație sunt o inițiativă a CE ce funcționează ca centre de resurse, ce ajută companiile să devină mai competitive prin utilizarea tehnologiilor digitale. Ele oferă acces la cele mai recente instrumente, informații și expertiză pentru a testa și dezvolta inovații digitale, precum și suport financiar și consultanță pentru implementarea acestora. DIH funcționează ca centre regionale de cooperare între parteneri din domenii diferite (centre de cercetare, universități, asociații din industrie, camere de comerț, acceleratoare, agenții regionale de dezvoltare sau agenții guvernamentale). Scopul DIH este de a susține inițiativele industriale europene, indiferent de mărime și domeniu, pentru a profita de oportunitățile digitalizării. 
Innovation Radar este o inițiativă a CE de identificare a principalilor actori și organizații cu potențial mare de inovație prin intermediul mecanismelor financiare ce susțin cercetarea, creșterea competitivității și crearea de locuri de muncă la nivelul UE.
 
Deși există un consens în privința potențialului său digital, România se află pe ultimul loc în Indexul economiei și societății digitale (DESI)1. Mai mult, cu toate că zonele urbane sunt acoperite de conexiuni în bandă largă de mare viteză și suntem pe locul 2 în UE în privința proporției de abonamente, rata de digitalizare a economiei, inclusiv a serviciilor publice, și nivelul competențelor digitale rămân scăzute. 
 
De asemenea, chiar dacă România a făcut progrese semnificative în ceea ce privește disponibilitatea datelor deschise, potrivit DESI, oferta și utilizarea serviciilor de e-guvernare rămân scăzute. 
 
Prima ediție a Digital Romania International Forum a fost organizată în 2016 sub auspiciile Guvernului tehnocrat și s-a concentrat pe trei domenii de digitalizare a industriei românești: mașini inteligente, orașe inteligente și agritech. Anul acesta, în cele două zile ale Forumului vor fi abordate domenii aflate în plină transformare la nivel internațional sau care vizează în mod direct acțiunile României la nivel european: eHealth, Smart Manufacturing, Smart Cities, Smart Defense și Rolul industriei și al antreprenoriatului în cadrul Președinției României la Consiliul UE. 
 
Digital Romania International Forum II -- "Startups in 4.0 Industries" este o inițiativă a Smart Everything Everywhere,  organizație fondată de Dan Nechita, Diana Popp și Tudor Oprea, inițiatorii și coordonatorii GovITHub, proiectul de transparentizare și digitalizare a administrației publice lansat anul trecut de Guvernul Cioloș. 
 
 
Sponsori principali: eMAG și Uber
Sponsori: Ericsson, Bitdefender, Enel, Digitax, K Street, NTT Data, Pfizer, Eloquentix, Johnson & Johnson Romania, Bosch, Siemens, Kuka Robotics, Dassault Systèmes, Eximbank
Parteneri strategici: Comisia Europeana, Romania 100, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Ambasada Israelului în România, American Romanian Business Council (AMRO), AmCham România, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), Camera de Comerț și Industrie România-Israel (CCIRI), Camera Franceză de Comerț și Industrie în România (CCIFER), Camera de Comerț Britanică-Română (BRCC) 
Susținere de la: Universitatea din București, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Europuls, Digital Europe, New Strategy Center, TNT Productions, Digital Twin, ANIS, How to Web, ABSL, Spherik, iTech Transilvania, ACADEMY+PLUS, Aries Transilvania, Startup Transilvania, GirlsWho Code, Girls in Tech, Glitch Shop, Rails Girls, Romanian IT, DefCamp, Digital Citizens, CivicTech România, ClujIT, ANSSI, FNTM,  Global Shapers Bucharest, Grayling, Calea Europeana