Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Directionati 2% din impozitul dvs. pe venit catre FNTM! 09-05-2011

Conform Codului Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta din impozitul pe veniturile obtinute in anul precedent catre o entitate nonprofit.

Aceasta optiune nu va costa nimic! Daca nu o folositi, suma respectiva ramane statului.
 
Puteti directiona doi la suta din impozit catre FNTM astfel:

  • Daca sunteti salariat(a):


- Descarcati de mai jos "Cererea privind destinaţia sumei reprezentând pana la 2% din impozitul anual" (formularul 230), completati-o, tipariti-o si semnati-o. Nu este necesar sa indicati suma care o directionati catre FNTM, aceasta suma va fi calculata automat de catre cei de la finante in functie de impozitul pe venit platit deja de dvs. Pe aceasta cerere/formular 230 sunt trecute deja datele care indica FNTM ca beneficiar al sumei de 2% din impozitul platit de dvs. 
- Daca aveti deja formularul de altundeva, va rugam să-l completati cu datele urmatoare:

Denumire entitate nonprofit: Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri
Cod de identificare fiscala a entitatii nonprofit: 9089401 
Cont bancar (IBAN): RO64BRDE410SV21616924100 

- Trimiteti formularul 230 completat si semnat de dvs. la administratia financiara de care apartineti, impreuna cu copie dupa fisa fiscala, pana la data de 15 mai 2011. Puteti trimite formularul prin posta, cu scrisoare recomandata, sau sa il depuneti personal, la registratura administratiei financiare. 

 

  • Daca aveti venituri (si) din alte surse (profesii libere - medic, avocat, notar, expert contabil, arhitect, cedarea folosintei bunurilor - chirii, drepturi de autor etc.), aveti obligatia legala sa depuneti la administratia financiara o declaratie privind veniturile dvs. Pe aceeasi declaratie, puteti indica si directionarea a 2% din impozitul dvs. catre FNTM. Pentru aceasta:

- Descarcati de mai jos "Declaraţia speciala privind veniturile realizate" (declaratia 200), completati-o, tipariti-o si semnati-o. Nu este necesar sa indicati suma care o directionati, aceasta suma va fi calculata automat de catre cei de la finante in functie de impozitul pe venit platit deja de dvs. Pe acest formular sunt trecute deja datele care indica FNTM ca beneficiar al sumei de 2% din impozitul platit de dvs. 
- Daca aveti deja formularul de altundeva, va rugam sa-l completati cu datele urmatoare:

Denumire entitate nonprofit: Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri
Cod de identificare fiscala a entitatii nonprofit: 9089401 
Cont bancar (IBAN): RO64BRDE410SV21616924100

- Trimiteti formularul 200 completat si semnat de dvs. si fisa fiscala, (eventual impreuna cu formularul 230, daca sunteti si salariat) la administratia financiara de care apartineti, pana la data de 15 mai 2011. Puteti trimite documentele prin posta, cu scrisoare recomandata, sau sa le depuneti personal, la registratura administratiei financiare. 


Multumim persoanelor care au directionat in anii anteriori catre FNTM 2% din impozitul lor pe venit. Aceste sume au sprijinit activitatea curenta a fundatiei.
Puteti afla adresele altor administratii de finante locale pe site-ul ANAF: 
www.anaf.ro .