Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Erste Bank lansează programul de educație financiară România Investește 07-02-2018

Erste Bank a lansat, prin Erste Asset Management, platforma România Investește, un program de educație financiară dedicat celor care au investit într-un fond de investiții sau sunt interesați de o astfel de investiție.
 
Programul își propune să ofere celor care au nevoie de informații un ghid complex prin intermediul căruia cei care intră în contact cu opțiunile de investiții să poată înțelege cum funcționează acestea, care sunt riscurile financiare și cum pot fi ele evitate și să acumuleze un grad de cultură investițională care să îi permită să ia cele mai bune decizii atunci când decide să investească.
 
România Investește va construi instrumente informaționale care să ofere acces la informații cum sunt cele de mai jos:
 
- Ce sunt Fondurile de Investiții
- Tipurile de Fonduri de Investiții și modul în care funcționează ele
- Care sunt principalele aspecte pe care un investitor ar trebui să le urmărească atunci când alege un Fond de Investiții
- Resurse la informații relevante pentru orice investitor, de la date actualizate pentru piața Fondurilor de Investiții până la bibliografie relevantă pentru lumea investițiilor.
 
Pe lângă o bună documentare și o informare permanentă asupra Fondurilor de Investiții este nevoie și de experți pentru îndrumare în lumea complexă a acestui mod de investiție. Este nevoie de o legătură specială între investitor și consultantul său care are ca principal liant încrederea și profesionalismul. România Investește face acest prim pas, oferă primele instrumente pentru a înțelege ce nevoi poate acoperi un consultant din domeniu, ce să îi ceri și cum să ai la îndemână chei de verificare pentru informațiile care ți se oferă.