Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Evenimente 1997-2008 31-12-2008
P1030572.JPG

Dintre cele mai importante conferinte si traininguri realizate in perioada 1997 - 2008, amintim:

Misiuni economice "Bayern - Fit for Partnership", 2004 – 2011
Incepand cu 2004, FNTM si partenerii sai germani (Tum-Tech, LGA, BFZ) organizeaza periodic misiuni economice in Bavaria, cu scopul de a promova si sprijini cooperarea economica Romano-Germana.

Aceste misiuni economice fac parte din cadrul programului Bayern - Fit for Partnership, initiat de Ministerul de Stat pentru Economie, Infrastructura, Transport si Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International. Clic pentru detalii despre misiunile economice

 

Conferinta Euro<26: “Forumul Politici publice de tineret – experiente europene, viziune nationala”, 2008
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a participat in calitate de partener si a oferit servicii logistice in cadrul organizarii evenimentului Forumul Politici Publice De Tineret – Experiente Europene, Viziune Nationala, ce s-a desfasurat in data de 29 mai 2008 la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Detalii eveniment

Know-how german pentru motivarea si integrarea somerilor pe piata muncii din judetul Alba”, aprilie 2006 - ianuarie 2007
Proiect finantat de Ministerul de Economie din Germania, prin IBD/ GTZ Romania, realizat in parteneriat de catre FNTM cu BFZ Germania si cu sustinerea AJOFM Alba, Primaria Alba si CJ Alba. 
Click pentru detalii


Seminarii Fit 4 EU Accession, decembrie 2005 - noiembrie 2006
FNTM in cooperare cu IBD/ GTZ Romania au organizat in tara o serie de seminarii „Fit 4 EU Accession”, dedicate mediului economic. Seminariile au facut parte din Programul „Promovarea Economica si integrare pe piata muncii din Romania”, de cooperare bilaterala romano-germana. Seminarii de tip “Fit 4 Eu Accesion” au fost dezvoltate in mai multe judete din tara, de catre FNTM in parteneriat cu IBD/GTZ, in perioada 2005-2006, in vederea facilitarii accesarii fondurilor structurale si informarii mediului de afaceri despre reglementarile UE. Detalii

Programe de formare organizate in parteneriat cu BFZ, MAMI si TUM-Tech, 2004-2005
„Educatie permanenta si formare profesionala” a fost un program dezvoltat in cooperare cu Fortbildungszentren der Bayerischen Arbeitberverbanden e.V (BFZ gmbH), Techniche Universitat Munchen (TUM-Tech) si Management Akademie International Munchen (MAMI), in cadrul caruia au fost organizate sesiuni de training si o vizita de studiu in Germania pentru 24 manageri de top din sectorul public si din sectorul privat din Romania.

Traininguri si evenimente organizate in cadrul proiectelor finantate din fonduri PHARE, UNDP sau ale Bancii Mondiale.
Click aici pentru lista proiecte.


Traininguri organizate in cooperare cu Institutul National de Statistica, 2002-2003

 • “Statistica preturilor in agricultura”, FNTM a acordat servicii logistice si consultanta pentru organizarea a trei sesiuni de traininguri in Piatra Neamt, Cluj Napoca si Targoviste, cu 96 de participanti (Martie 2003).
 • “Investigatie structurala in agricultura”, FNTM acordand servicii logistice pentru organizarea unor sesiuni de training localitatile Moineasa si Arad; 75 de participanti (Decembrie 2002).
 • “Recensamantul general in agricultura” FNTM acordand servicii logistice si consultanta pentru organizarea a doua sesiuni de training pentru 150 de coordonatori regionali (Bucuresti, August 2002)


Alte evenimente:

 • Principiile managementului Financiar şi Contabilităţii pentru Siemens Business Services România (Bucureşti, aprilie 2002)
 • Regulile Economiei de Piaţă (Bucureşti, noiembrie 2001) în cooperare cu Fundaţia Friedrich – Naumann
 • Finanţarea dezvoltării urbane – URBEXPO (braşov, octombrie 2001) în cooperare cu EXCO Group Proceduri de Finanţare din fondurile UE/WB (iunie 2001)
 • Management Strategic şi Surse de Finanţare din Granturi acordate de UE (Predeal, noiembrie 2000)
 • Managementul Administraţiei Publice Locale, în cooperare cu OWZ –East West Management Training – Germany: (3 sesiuni în România şi o vizită de lucru în Munchen, desfăşurate între martie 2000 şi iulie 2001)
 • Conferinta Forumul Tinerilor manageri (Olimp, august 1999)
 • Comunicarea în Administraţia Publică Locală (Bucureşti, mai 1998)
 • Şcoala tinerilor Manageri – 9 sesiuni de training pentru tinerii manageri (septembrie 1997 – martie 1999)
 • Schimbarea României, o Realitate (Cap Aurora, iunie 1997)
 • Managementul şi Previziunile de Dezvoltare Economică în România (Bucureşti, mai 1997)Pentru detalii despre proiecte din aceasta perioada click aici