Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Evenimente 2019 28-01-2020

 

RePatriot la Alba Iulia, de 1 Decembrie: Unirea de astăzi pentru tinerii de mâine 1 decembrie 2019

 

Imagini pentru repatriot alba iuliaRomânii din țară și de pretutindeni stau la baza dezvoltării unei civilizații sănătoase, iar această schimbare survine doar în urma întăririi legăturilor dintre noi. În contextul actual, mai mult ca niciodată, este necesar sa depășim barierele care ne separă, să generăm interacțiune și legături strânse între România, Diaspora și românii din jurul granițelor și să mai facem un pas către valorificarea normalității, conform unui comunicat de presă emis de RePatriot. 

RePatriot a revenit pe 1 Decembrie 2019 la Alba Iulia, cu cea de-a patra ediție a Conferinței Repatriot, care a avut loc la Universitatea 1 Decembrie 1918, în Amfiteatrul A9. Moderatorul evenimentului a fost Marius Bostan, membru fondator FNTM.

Mai multe detalii, aici

 

 

FNTM partener GPeC SUMMIT, evenimentul de E-Commerce și Digital Marketing al toamnei | 4-5 noiembrie 2019

 

Deja o tradiție a evenimentului dedicat comerțului electronic și marketingului digital, GPeC SUMMIT a anunțat câteva dintre cele mai importante statistici privind comportamentul de consum al românilor pe website-urile de comerț electronic. 

GPeC a pornit ca un eveniment de pionierat în comerțul electronic din România, cu o primă ediție organizată în 2006. Luând startul într-o perioadă în care comerțul online se afla în stadii incipiente, GPeC a fost partenerul dezvoltatorilor de magazine online, al antreprenorilor și comercianților online, al specialiștilor în marketing, contabilitate sau vânzări pentru afacerile online.

Mai multe detalii, aici.  

 

10 afaceri din judetul Alba, finantate prin proiectul Start-up Urban | noiembrie 2019

 

Imagini pentru site:fntm.ro start-up urbanPrezentarea a 10 afaceri finanțate prin proiectul Start-up Urba, derulat timp de trei ani de un consorțiu format din Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM, Municipiul Alba Iulia, SC EDUKADO SRL și Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor - APRSC.

Proiectul Start-up Urban urmărește dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Centru, prin promovarea culturii antreprenoriale, pregătirea antreprenorială a peste 300 persoane care doresc să se înscrie în proiect - potențiali întreprinzători, selectarea și sprijinirea înființării a 54 de afaceri cu profil non-agricol în mediul urban și crearea a minimum 108 noi locuri de muncă, câte cel puțin două în fiecare afacere.

Mai multe detalii, aici

 

 

 

FNTM partener media Europe Code Week | octombrie 2019

 

În perioada 5-20 octombrie, școlile, bibliotecile, organizațiile non-profit, cluburile de programare și alte entități au fost invitate să găzduiască activități centrate pe programare și gândire computațională. Participanții la inițiativă sunt invitați să organizeze o activitate, să o înscrie pe harta Săptămâna UE a programării (site-ul este disponibil și în limba română) și să răspândească mesajul pe rețelele lor. 

În acest an, un accent special a fost pus pe participarea școlilor, iar profesorii din toate ciclurile de învățământ și de toate materiile au fost invitați să se alăture mișcării prin organizarea de activități cu elevii în cadrul Săptămânii UE a Programării. Profesorii au fost încurajați să le ofere elevilor o nouă perspectivă în lumea programării și a tehnologiei.

Mai multe detalii, aici

 

FNTM partener media pentru seminarul FINANTE esențiale pentru Antreprenori și IMM cu Radu Limpede | septembrie 2019

 

Înțelegând  nevoile pieței și după zeci de traininguri și workshopuri de Finanțe sau modelare financiară a Planurilor de Afaceri realizate ca voluntar, sau în cadrul unor proiecte de training multidisciplinar, Radu Lipede a lansat un Atelier / Workshop de 2 zile dedicat finanțelor pentru IMM.

FNTM a oferit un discount Early Bird pana la 14 Septembrie de 10% pentru doritori.

Mai multe detalii, aici.  

 

FNTM, partener media pentru cea mai amplă inițiativa de crowdfunding din România prin Startarium | august 2019

 

Finanare pentru 10 antreprenori: Startarium Crowdfunding MakeathonStartarium, cea mai complexă platformă pentru startup-uri, a demarat Startarium Crowdfunding Makeathon, cel mai amplu proiect dedicat finanțării prin crowdfunding din România. Antreprenorii la început de drum care au o idee, dar le lipsește validarea sau finanțarea, primesc astfel acces, prin Startarium Crowdfunding Makeathon, la toate resursele de care au nevoie pentru a-și lansa produsul sau serviciul prin crowdfunding. Astfel, 10 antreprenori vor primi 20.000 de euro pentru promovarea campaniilor.

De la lansare, Startarium a adunat o comunitate de peste 32.000 de membri și 50 de mentori cu care antreprenorii pot lucra gratuit, a publicat peste 350 de materiale și a deschis accesul la finanțări ce depășesc 470.000 de euro. 

Mai  multe detalii, aici.

 

Trei afaceri cu finanțare din fonduri europene, înființate cu asistență din partea FNTM prin proiectul Alba Iulia 360 | iulie 2019


În urma concursului de planuri de afaceri organizat prin proiectul „Alba Iulia 360“, au fost finanțate 3 planuri de afaceri. Fiecare afacere selectată este finanţată cu maximum 25.000 euro din bugetul proiectului Alba Iulia 360.

Cei 3 beneficiari de subvenții sunt Ciocan Liviu, Boca Clara și Burian Ionuț. Aceștia au primit sprijin pentru înființarea afacerilor și vor fi monitorizați și susținuți în etapa de implementare de către Fundația Națională a Tinerilor Manageri -FNTM. Concursul a fost organizat şi derulat de către FNTM, partener în proiectul derulat de Municipiul Alba Iulia.

Mai multe detalii, aici.

 

Monitorizarea noilor întreprinderi înființate în cadrul Proiectului Start-up Urban | mai 2019-iulie 2020

 

Înființarea în mediul urban a celor 54 de afaceri cu profil non-agricol s-a realizat până iulie 2019, de către beneficiarii cu planuri de afaceri selectate prin concursul organizat în prima etapă a proiectului, între august - noiembrie 2018, după ce aceștia au parcurs stagii de practică și au beneficiat de consultanță-mentorat.

În cadrul monitorizării proiectului, administratorul schemei de minimis și expertul monitor își asumă supravegherea implementării proiectelor prin verificarea datelor raportate de beneficiari, respectarea graficului de implementare a proiectului, vizite la fața locului etc. 

Mai multe detalii, aici.

 

 S-au înființat cele 54 de afaceri prin proiectul Start-up Urban| iulie 2019

 

Ideile despre care vorbeam la începutul proiectului Start-up Urban s-au materializat și au fost înființate cele 54 de afaceri cu profil non-agricol, în mediul urban din Regiunea Centru a României. Fiecare dintre cele 54 de întreprinderi a primit, în două tranșe, ajutorul de minimis în valoare de maximum 39.000 euro, prima tranșă de maximum 75%, fiind acordată imediat după semnarea contractului de subvenție. Beneficiarii vor implementa planurile de afaceri pe perioada primelor 12 luni de funcționare și finanțare, urmărind realizarea obiectivelor și angajarea, în maximum 6 luni de la semnarea contractului de subvenție, a cel puțin 2 persoane cu domiciliul în Regiunea Centru.

Mai multe detalii, aici.

 

FNTM, partener media Meet and Code, ediția a treia | iunie 2019


Pentru cel de-al treilea an consecutiv, sub motto-ul ,,Empowering a Generation”, Meet and Code a așteaptat organizațiile non-profit din întreaga Europă să propună evenimente de programare sau de tehnologie pentru copii și tineri cu vârsta între 8 și 24 de ani. Organizațiile au putut aplica, între 3 iunie și 8 septembrie 2019, pe www.meet-and-code.org cu una sau mai multe propuneri de evenimente. Procesul de evaluare și finanțare se s-a derulat pe toată durata perioadei de înscriere.

În 2018, peste 50.000 de copii și tineri au participat la 1.100 de evenimente finanțate prin Meet and Code în toată Europa. Evenimentele și-au propus să aducă bucuria de a programa și de a lucra cu tehnologia în mai multe comunități europene. 

Mai multe detalii, aici.

 

GPeC Summit, ediția de primăvară | mai 2019


FNTM, partener media, a susținut și promovat cel mai important eveniment de e-commerce și marketing online din Europa Centrală și de Est, a întins covorul roșu în centrul Bucureștiului pentru elita profesioniștilor din online din România, Bulgaria, Ungaria, Cehia și Polonia.

Peste 1000 de specialiști în digital marketing, antreprenori, business owneri, consultanți, developeri și digital entuziaști s-au reunit pe 27 mai la Conferința GPeC & E-Commerce Expo pentru a afla cum să-și crească afacerea online, ținând cont de ultimele tendințe la nivel internațional.

Prima zi a GPeC a fost acordată abordării ultimelor strategii în materie de e-commerce și marketing online, din care menționăm: investește în branding; concentrează-ți strategia în jurul clientului; optimizează site-ul pentru clienți, nu pentru Google.

A doua-a zi a fost dedicată massterclass-urilor și cursurilor practice pe teme precum: optimizarea magazinelor on-line;  configurarea și utilizarea tool-urilor Google Analytics și Google Data Studio; strategii de Facebook ads pe bază de video etc. 

Mai multe detalii, aici.

De asemenea, GPeC a publicat în aprilie 2019 un studiu în care prezintă factorii esențiali de creștere a unei afaceri online, în 2019. Pentru a consulta articolul, click aici

 

Misiunea economică RePatriot – punți între România și SUA | aprilie 2019

 

În perioada 11-20 aprilie, a avut loc în Statele Unite ale Americii misiunea economică RePatriot. 18 antreprenori români au transmis mesajul RePatriot și au pledat pentru formarea unor conexiuni mai intense între românii stabiliți în SUA și cei din România. 

În cadrul misiunii economice, delegația română a participat la vizite în locații precum sediul FBI, din Salt Lake City, Utah Business School, dar și la întâlniri cu primarul orașului Salt Lake City - Jackie Biskupsk, guvernatorul statului Utah – Spencer Cox și procurorul general al statului Utah - Sean Reyes și cu alți antreprenori și diplomați români stabiliți în SUA.

În 18 aprilie, delegația română a participat în Chicago, la Trump Tower, la o conferință ce a reunit peste 100 de antreprenori români, pentru a explora noi oportunități de a face afaceri împreună, în Statele Unite și în România.

Delegația a fost condusă de Marius Bostan, om de afaceri, inițiator RePatriot și membru fondator FNTM.

Mai multe detalii, aici.

 

Acceleratorul Start-up Urban | martie 2019

 

În cadrul proiectului Start-up Urban s-a organizat, pe 30 și 31 martie 2019, un Accelerator de afaceri concretizat printr-o întalnire cu cei 54 de beneficiari, consultanții-mentori județeni și  alți experți reprezentanți ai unor organizații relevante. Scopul taberei de afaceri a fost de a crea pentru viitorii antreprenori un spațiu propice învățării de metode și tehnici esențiale pentru a dezvoltarea cu succes a business-ului, dorindu-se a fi o experiență de învățare accelerată. 

Speakerii Acceleratorului din partea FNTM au fost Valentin Miron, presedintele FNTM, antreprenor si managerul de proiect Start-up Urban, Alexandru Popescu, managerul juridic al FNTM, Elena Barbulescu, managerul financiar al FNTM, Cristian Tudorescu, consultant Start-up Urban, Marius Bostan, antreprenor, membru fondator al FNTM, initiator al proiectului RePatriot, Ministru al Comunicatiilor in perioada noiembrie 2015 - iulie 2016 si consultant Start-up Urban și alti antreprenori și business angels.  

Mai multe detalii, aici.

 

Etapa de consultanță în proiectul Start-up Urban | ianuarie-iulie 2019 

 

Proiectul „Start-up Plus - Antreprenoriat Urban în Centrul Țării” este derulat de Fundația Națională a Tinerilor Manageri, împreună cu partenerii Edukado SRL, Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Întreprinderilor și Municipiul Alba Iulia, în cele 6 județe ale Regiunii Centru.

Prin proiect au fost  înființarea 54 de afaceri în orașele regiunii Centru. Pentru beneficiarii proiectului au fost oferite programe de educație în format tradițional ANC și e-Learning de antreprenoriat și management în anul 2018, suport și subvenții pentru planuri de afacere selectate prin concurs, consultanță personalizață și sprijin în demararea și implementarea celor 54 de afaceri pe perioada a 1.5 ani.

Etapa de consultanta a fost demarată pe 22 ianuarie 2019 și a vizat pregătirea înființării și demarării cu succes a celor 54 de afaceri. Coordonatorul activității a fost Cristian Tudorescu, consultant FNTM.

Mai multe detalii, aici.

 

Concursul de planuri de afaceri din proiectul MICESA | ianuarie-februarie 2019

 

Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM, partener în cadrul proiectului ”Măsuri integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba-Iulia” – MICESA, a organizat în luna ianuarie 2019 concursul de planuri de afaceri prin care urmau a fi finanțate 15 afaceri cu până la 25.000 euro. 

Afacerile selectate spre finanțare au fost evaluate de către o echipă formată din 5 experți FNTM cu experiență în mediul de business. Evaluarea planurilor de afaceri s-a desfășurat în 2 etape: evaluarea propriu-zisă a planurilor de afaceri și susținerea interviurilor în care fiecare candidat a avut 30 de minute pentru a-și prezenta afacerea și viziunea asupra acesteia.

Concursul de planuri de afaceri s-a desfășurat în perioada decembrie 2018-ianuarie 2019, lista finală a candidaților urmau a fi finanțați fiind publicată la sfârșitul lunii ianuarie. Candidații selectați spre finanțare au avut obligația de a prezenta dovada înființări întreprinderilor până pe 18 februarie pentru a putea semna contractul de finanțare.

Mai multe detali, aici.

 

Rezultatele concursului de planuri de afaceri Alba Iulia 360 | ianuarie 2019

 

Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM, partener în cadrul proiectului "Alba Iulia 360", cofinanțat prin Fondul Social European, din POCU, anunță că a fost finalizată evaluarea planurilor de afaceri, depuse de cei 12 candidați înscriși în Concursul de planuri de afaceri.

Concursul a constat în parcurgerea a două etape: evaluarea propriu-zisă a planurilor de afaceri depuse și  susținerea interviurilor în data de 18 ianuarie 2019, la Hotel Hermes, Alba Iulia, conform programării publicate.

Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM a finanțat prin proiect primele 3 planuri de afaceri câștigătoare din clasamentul final, valoarea ajutorului de minimis fiind de maximum 25.000 Euro pentru fiecare (suma va fi acordată în lei, calculați la cursul Inforeuro aferent lunii aprilie 2016, respectiv 1 Euro = 4,4623 RON), respectiv maximum 111.557,50 lei pentru fiecare.

Mai multe detalii, aici.