Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Finanţare de 30 de milioane de dolari pentru Start-up-ul românesc UiPath 12-05-2017

Urmareste-ne cu un Like pe pagina FNTM de Facebook, AICIUiPath este o firmă românească specializată în dezvoltarea şi vânzarea tehnologiei de automatizare software, care a obţinut o finanţare de 30 de milioane de dolari, o performanţă unică în mediul start-up românesc, au anunţat joi reprezentanţii companiei, conform Mediafax. Finanțarea a venit din partea fondului american de investitii Accel Partners, care se numara printre investitorii Facebook sau Dropbox.

Compania românească UiPath are sediul în Statele Unite şi birouri în şase ţări şi este specializată în dezvoltarea şi vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation - RPA). Roboţii software UiPath sunt programaţi să preia munca de tipul „copy-paste” a angajaţilor, eliberându-i de sarcinile tranzacţional-repetitive care îi solicită inutil.

„UiPath a primit la începutul anului 2017 recunoaşterea oficială de lider global al industriei RPA şi obţine acum o investiţie de 30 de milioane de dolari care va ajuta compania să continue dezvoltarea în baza creşterii de 600% pe care a înregistrat-o în 2016. Finanţarea vine de la Accel Partners, fond de investiţii de prim rang, aceiaşi care au făcut primele investiţii în companii-mamut precum Facebook, Dropbox şi Spotify. Alături de Accel, mai participă la finanţare investitorii Earlybird Venture Capital, Credo Ventures şi Seedcamp”, se arată într-un comunicat al UiPath.

Beneficiarul finanţării, UiPath, precizează că se va folosi de acest fond de sprijin pentru a angaja cei mai buni ingineri software şi oameni de business, propunându-şi să dubleze efortul de dezvoltare a caracteristicilor cognitive de tip uman în tehnologia produsului său „enterprise”.

UiPath se situeaza in avangarda pietei careia i se adreseaza, iar conform unor declaratii anterioare pentru Ziarul Financiar, fondatorii tintesc o evaluare de peste un miliard de dolari in urmatorii 4-5 ani, ceea ce ar insemna ca UiPath sa devina primul „unicorn” al industriei locale de high-tech.
 

Sursa: Economiczoom