Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

FNTM lanseaza proiectul “Intreprinzatori in Turism – Pensiuni in Romania” 20-04-2011


FNTM lanseaza proiectul “Intreprinzatori in Turism – Pensiuni in Romania”

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM) a lansat, in 20 aprilie 2011, cel mai mare proiect dedicat turismului de pensiune.“Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania” are un buget total de aproximativ 5 milioane de euro, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!” si va fi implementat in perioada februarie 2011 – ianuarie 2013, in cele opt regiuni de dezvoltare.

Proiectul este implementat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM (www.fntm.ro), in calitate de lider al consortiului, in parteneriat cu organizatiile: Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores de Almeria – ASAJA (www.asajaalmeria.es)siAsociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural – ANTREC (www.antrec.ro).

Proiectul strategic „Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania” are ca scop dezvoltarea unei comunitati de antreprenori si manageri de pensiuni turistice care sa beneficieze de instruire, informare si consultanta pentru a-si dezvolta afacerile. De asemenea, proiectul urmareste sa creasca potentialul turistic si capacitatea de a atrage turisti, romani sau straini. 
Valentin Miron, managerul proiectului si vicepresedinte al FNTM: “Acest proiect este construit pornind de la doua realitati: doar 6% din turismul romanesc este reprezentat de turismul de pensiune. Iar la nivel rural, acolo unde potentialul este foarte mare, exista o lipsa acuta de cunostinte financiare, de management sau marketing. Proiectul lansat astazi va contribui substantial la dezvoltarea acestei nise cu mare potential”.

Obiective, desfasurare si beneficii
Proiectul porneste de la doua premise in legatura cu turismul romanesc: resursele mari de dezvoltare - mai ales in zonele cu traditie si potential pentru turismul de pensiune – si nevoia de a creste gradul de educatie, promovare si comunicare pentru a ridica performanta domeniului. 
Astfel, obiectivele proiectului sunt structurate in jurul unor directii de actiune principale:
1.    Cercetare: studiile de piata ce se vor realiza in fiecare regiune de dezvoltare identifica oportunitati de afaceri si determina directiile strategice pentru turismul de pensiune. De asemenea, vor avea loc studii calitative si cantitative pe esantioane reprezentative de turisti romani si straini, pentru a determina cererea de servicii.
2.    Instruire: dezvoltarea abilitatilor manageriale si facilitarea planificarii, conducerii si promovarii adecvate a afacerilor turistice pentru un numar minim de 500 de intreprinzatori si manageri de pensiuni ce vor fi selectati pentru a urma programul de educatie in sistem e-learning. De asemenea, se vor desfasura un numar de sapte conferinte regionale, pentru aproximativ 1.500 de beneficiari, conferinte ce vor avea ca obiectiv impartasirea de bune practici. 
3.    Consultanta: sprijinirea si impulsionarea dezvoltarii afacerilor pentru cel putin 500 de antreprenori si manageri de pensiuni, prin acordarea de consultanta personalizatain cele sapte birouri regionale.
4.    Benchmarking: 100 de beneficiari ai proiectului vor avea ocazia sa faca parte dintr-un program de schimb de experientain Spania, program ce va cuprinde vizite la unele dintre cele mai de succes pensiuni. 
5.    Promovare: proiectul va include dezvoltarea unui portal de turism dedicat si a unui catalog specializat, prin care beneficiarii isi vor putea prezenta oferta, comunica si atrage turisti. Un numar de peste 2.000 de pensiuni selectate vor fi astfel promovate direct catre turistii, marile agentii si institutiile specializate din Romania si de pe intregul continent european.

Pentru inscriere si detalii va rugam sa accesati website-ul proiectului www.intreprinzatorturism.ro, sa contactati Consultantii Regionali sau sa transmiteti un e-mail la adresa bbiroului central: turism@fntm.ro. 

******
Despre FNTM (www.fntm.ro). Organizatie non–profit si neguvernamentala fondata in 1997, ce are ca scop promovarea culturii manageriale moderne in toate domeniile societatii. FNTM are peste 600 membri, persoane fizice si juridice si o retea Nationala de consultanti cu birouri in Bucuresti si alte 22 de orase. 
Despre ANTREC (www.antrec.ro). Organizatie neguvernamentala, apolitica, membra a Federatiei Europene de Turism Rural – EuroGites.Are un numar de 3.000 de membri – proprietari de pensiuni turistice si agroturistice, mesteri populari, in 32 de judete.
Despre ASAJA (www.asajaalmeria.es). Asociatie non-profit, infiintata pentru a apara interesele sectorului agricol si ale agricultorilor din provincia Almeria, ce numara peste 5.000 de membri. Printre functiile sale se numara si consultanta de management sau organizarea de cursuri de formare profesionala.