Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

FNTM organizeaza la Brasov un schimb de bune practici în economia sociala 18-12-2015

În perioada 18 - 20 decembrie, în județul Brașov, Fundația Națională a Tinerilor Manageri a sprijinit realizarea unui schimb de bune practici în economie socială, în scopul transferabilității manageriale și a sustenabilității organizaționale, pentru proiectul ”PROgrame integrate pentru Creșterea șanselor de Ocupare din Regiunile București-Ilfov și Sud Muntenia” - PROCOR.

 

Proiectul PROCOR a fost implementat până la finalul anului 2015, de Asociaţia Grupul pentru Dezbatere şi Consens Social - GDCS  împreună cu partenerul de proiect SC Health, Safety and Security Consulting Srl.

 

La schimbul de bune practici au participat partenerii proiectului PROCOR și partenerii invitați: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă - AJOFM Ilfov și Asociaţia pentru Promovarea Responsabilităţii Sociale a Companiilor - APRSC  Brașov.

 

Schimbul de bune practici cuprinde 3 workshop-uri tematice, 2 vizite de lucuru la structuri de economie socială, precum și elaborarea și tipărirea de către FNTM a unui TOOLkit, instrument managerial în domeniul economiei sociale.

Cele 3 workshop-uri tematice dedicate dezbaterilor despre economia socială, împărtășirii de experiențe și povești de succes sunt organizate în Bran.

 

Workshop-uri tematice:

 

·         “Acţiuni, metode şi atitudini manageriale în dezvoltarea economiei sociale”: prezentarea partenerilor evenimentului și a structurilor de economie socială înființate în cadrul proiectului PROCOR, respectiv a proiectului SUCCES – Susținem creșterea competitivității economiei sociale, discuții despre economia socială: concept, dezbatere Legea Economiei Sociale.

 

·         “Poveşti sociale”: povești de şi cu succes, exemple de bune practici în domeniul social și discutare concepte de antreprenor social și manager de întreprindere socială în contextul economiei sociale.

 

·         “Asigurarea sustenabilităţii structurilor de economie socială în perioada post-implementare şi proactivitatea profesională”: experienţe acumulate pe parcursul implementării proiectelor finanţate din fonduri UE,  avantajele și dezavantajele unei unități protejate și discuții despre modalități de finanțare viitoare a SES-urilor.

 

De asemenea, în cadrul schimbului de bune practici se realizează 2  vizite la structuri de economie socială lansate de Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor - APRSC, în județul Brașov, prin proiectul SUCCES:

·         OUIB - atelier de economie circulară, comuna Sânpetru, județul Brașov

·         HOF - work/shop/cafe, Piața Sfatului, Brașov.

 

Proiectul PROgrame integrate pentru Creșterea șanselor de Ocupare din Regiunile București-Ilfov și Sud Muntenia – PROCOR este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investește în Oameni!”.