Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Forumul Politici Publice de Tineret, Euro<26 29-05-2008

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a participat in calitate de partener ONG si a oferit servicii logistice in cadrul organizarii evenimentului Forumul Politici Publice De Tineret – Experiente Europene, Viziune Nationala, ce s-a desfasurat in data de 29 mai 2008 la Palatul Parlamentului din Bucuresti. 

Forumul a fost un eveniment de mare importanta privind conturarea viitoarelor politici de tineret din Romania, conectarea acestora la tendintele si practicile europene si crearea unei platforme de comunicare si lucru intre factorii interesati la nivel national care sa se implice direct in demersurile de formulare a unor politici coerente si autentice in domeniul tineretului.


Eveniment european fara precedent in Romania 

"Experti si decidenti din 42 de tari europene, Comisia Europeana, Consiliul Europei, principalele retele de tineret din Europa (EYCA, ERYICA, Eurodesk, European Youth Forum) s-au intalnit la Bucuresti pentru a-si impartasi viziunile, experientele si prioritatile privind rolul si locul tinerilor in societate. Toate expertizele si prezentarile invitatilor straini au ca scop oferirea unui suport teoretic si practic Romaniei in constituirea unei viziuni coerente pentru tinerii sai. Mugurel Stan, directorul General al Euro 26 Romania a declarat ca "Prin acest forum de tineret organizat cu cel mai inalt nivel de reprezentare europeana si nationala, Romania redevine un actor important in negocierea viitorului tinerilor din Europa."

In urma acestui Forum s-a format un grup de lucru format din experti ai ANT, ANSIT si Euro 26 Romania care, alaturi de experti de tineret din Scotia, Finlanda, Spania si Polonia, vor lucra impreuna pentru elaborarea unei platforme unitare pentru politicile de tineret din Romania.
Concluziile comisiei se vor materializa intr-o strategie coerenta si completa la nivel institutional, al mecanismelor dar si al prioritatilor in politicile de tineret din Romania. Acest plan va fi prezentat spre asumare tuturor institutiilor guvernamentale si Parlamentului European din Romania pana la finele acestui an."