Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Impresii de la misiunea economica in Agricultura organizata in Germania 29-07-2014

Intre 6-11 iulie 2014, FNTM a organizat misiunea economica  in Bavaria Utilaje şi tehnologii moderne pentru Agricultură, din cadrul Programului „Bayern - Fit for Partnership”.


La misiunea economica au participat 14 reprezentanti de profil din sectorul agricol din Romania, selectati de Ministerul pentru Economie din Bavaria, prin Bayern International:
Berbece Dan Florin de la Comcereal Bacău, Tănase Mihai din partea Mopiel SRL, Bordean Petru de la Asociaţia Crescătorilor de Taurine Braşov, Ion Monica Adonela, reprezentant al Omi Grup Solution, fermierii Godri Marton-Domokos și Korodi Tihamer, Maties Călin Gheorghe din partea Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România, Moldovan Ioan Radu de la Federația Crescătorilor de Bovine din România, Poptelecan Mihnea Cosmin de la Ecovert, Bujor Dan reprezentant al Agrada Trust, Bunduc Vasile de la Avicola Lumina, Burlan Ioan Mircea de la Asociația Crescătorilor de Animale Cugir, Poptelecan Ana Felicia de la Alba Travel si Stănescu Nicolae din partea Stazoo SRL.

 

Delegația română a vizitat și s-a întâlnit cu manageri a circa 20 de companiilor bavareze, furnizori de tehnologie, echipamente, mașini și utilaje agricole.

Consultati AICI detalii despre companiile germane vizitate.


In continuare, expunem cateva dintre impresiile participantilor:
 

Mi s-a parut  interesanta preocuparea Ministerul pentru Economie, Infrastructură, Transport și Tehnologie din Landul Bavaria de a promova si sustine activitatea atat a companiilor mici in care activeaza membrii familiei, cat si acele companii care s-au dezvoltat si in prezent activeaza  si pe alte continente. Romania este o buna piata de desfacere pentru producatorii de echipamente agricole si zootehnice, iar noi pentru a putea fi competitivi avem nevoie de tehnologie moderna.

Organizarea acestei misiuni, atat din partea FNTM cat si din partea Bayern International a fost impecabila. FELICITARI!
 

Vasile Bunduc
Director General Avicola Lumina

Lumina, Constanta
 

As vrea sa multumesc celor de la FNTM din Romania pentru oportunitatea de a vizita partea de sud a Germaniei. Toata vizita a fost foarte bine organizata, cei pe care i-am vizitat au avut disponibilitatea de a ne primi si de a ne arata munca pe care o fac, viziunea lor manageriala, gandirea si modul lor de a conduce o afacere. 
Au fost situatii in care nu am putut sa cred ca poti sa te dezvolti si mai ales sa ai atata succes in afacerea pe care ai inceput-o. Ma refer mai ales la firma HORSCH, la care te uimea gandirea si viziunea pe care o avea conducatorul firmei. 
Firma Claas a fost la inaltime prin modul de prezentare, firma BayWa, la fel, si nu poate fi spus nimic negativ de celelalte firme, chiar daca cifra de afaceri era mult mai mica. Optimismul lor, modul lor de gandire este unul extraordinar.  
Firma Stella, cu care am avut mai multe discutii pe perioada delegatiei, este vizata de noi pentru realizarea unor contracte de achizitie uscatoare.
Fara sa exagerez deloc, toate companiile bavareze vizitate au fost la inaltime si toti au dat dovada de a fi buni manageri, buni conducatori, care de multe ori si au riscat poate totul pentru ca mica sau marea lor afacere sa functioneze.


Mihnea Poptelecan
Administrator Ecovert
Blaj, Alba

 

Multumesc in primul FNTM pentru ocazia de a vizita si a lua contact direct cu probabil  cea mai eficienta economie regionala din lume. 

As mentiona aici experienta extraodinara de a intalni in conducerea de top a unei companii precum BayWa un roman fie el si sas dar totusi sibian de-al nostru. De asemenea, as mai aminti intalnirea cu proprietarul Horsch, sfaturile extrem de utile, filosofia de afaceri si de viata impartasite cu modestie noua.

In al doilea rand, as dori sa multumesc colegilor prezenti pentru atmosfera extraordinar de placuta in cele 6 zile cu toata sarea si piperul oferite de sfaturile practice, invataturile, povestirile si bancurile cu ardeleni, moldoveni si olteni. In esenta, pentru a rezuma vizita in Bavaria, revin cu impresia de dupa intalnirea de la Horsch, impartasita si trimisului guvernului bavarez in intalnirea din ultima zi: "Valoarea umana intr-o afacere de succes este mai mare decat cifra de afaceri a companiei". 

Dan Bujor
Administrator Agrada Trust
Adjud, Vrancea

 

In urma vizitelor efectuate la companiile bavareze de renume din domeniul agricol cat si intalnirile cu fermierii din zona ne-au facut sa intelegem importanta optimizarii lucrarilor agricole prin utilaje noi performante asigurand asfel o rentabilitate mult mai buna a unei exploatatii agricole.
De asemenea, valorificarea produselor agricole prin infiintarea de ferme zootehnice si construirea de silozuri pentru depozitare pe termen lung reprezinta un real avantaj.

Prin contactele create in cadrul acestei misiuni dorim ca in viitorul apropiat sa achizitionam o serie de utilaje agricole necesare sectorului nostru de activitate. Pentru firma noastra aceasta misiune economica a fost de un real interes si doresc sa multumesc in acest sens partenerilor nostri pentru seriozitatea si amabilitatea acordata pe parcursul vizitei noastre.

Va multumesc.
 

Mihai Tanase
Inginer agronom la SC Mopiel
Podgoria, Buzau 


Detalii despre misiunea economica si companiile bavareze vizitate, puteti citi AICI