Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Know-how german pentru motivarea si integrarea somerilor pe piata muncii din judetul Alba 08-02-2007

Acest proiect a fost realizat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri in parteneriat cu BFZ GmbH – Centrul de training al Asociatiei Angajatorilor Bavarezi, cu suportul AJOFM Alba – Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Alba impreuna cu Primaria Municipiului Alba Iulia si a fost implementat in perioada 20 aprilie 2006 – 20 ianuarie 2007. Proiectul a fost finantat de Ministerul de Economie din Germania, prin GTZ Germania.

Principalul obiectiv al proiectului a fost oferirea de suport tehnic si psihologic si oferirea de training profesional pentru cei ce erau in cautarea unui loc de munca.

In perioada desfasurarii proiectului au fost organizate doua sesiuni de “Training of Trainers”, realizate de trainerii germani, pentru 47 de ingineri, maistri si profesori care au devenit traineri in domeniul lor de experienta. Dupa desfasurarea acestor sesiuni de traininguri, fiecare participant a sustinut, la randul sau, sesiuni de traininguri, in companii, unui numar de persoane in cautarea unui job (studenti, someri, minoritati), oferindu-le acestora suport teoretic si practic, timp de o luna. Ca rezultat, proiectul a adunat 511 participanti, care au fost instruti in companii, in diferite domenii si un numar de 139 de oameni care au reusit sa se angajeze ca urmare a acestor traininguri, pana la data de 1 Ianuarie 2007. Cu aceste rezultate, obiectivele proiectului nostru au fost indeplinite.