Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Lansarea atelierelor pentru copii la Ziua Porților Deschise Edusa 21-09-2015

...Și a fost, în acest weekend, Ziua Porților Deschise la Centrul de Excelență Edusa, prilej de lansare a celor mai interesante ateliere și cursuri pentru copii în Corbeanca!

 

Nu a fost ca-n basme, fiindcă noi nu vă spunem povești, fiind prinși în viața și ritmul de care are nevoie un copil modern, un copil performant.

 

A fost interesant, a fost distractiv, a fost diversificat. A fost nou. Un copil de 9 – 10 ani, antreprenor? Antre... cum? Exact așa, de la definiție au plecat cei cam 30 de copii. Au crezut în șansa lor, în creativitatea lor, în viitorul lor și au pus repede la punct un plan de afaceri. Cât mă costă, cu cât vând și cine-mi cumpără? Carmen Iorgulescu, trainer cu experiență și antreprenor, le-a oferit primele cunoştinţe despre business, despre atitudini şi abilităţi asociate spiritului antreprenorial, la Atelierul de educație antreprenorială și financiară.

 

        

 

Și dacă am aflat că antreprenoriatul ”nu e nici știință, nici artă. Este practică.” (Peter Drucker), tot cu practică au continuat tinerii antreprenori, dar în artă. Atelierul de Teatru în limba engleză, condus de actorul Marius Smîntînă, i-a pus în situația de a experimenta, de a explora, a înțelege și comunica emoțiile, bineînțeles, în limba engleză.

        

 

Știm noi, părinții, că esențial pentru înțelegerea lumii în care trăim este dezvoltarea gândirii logice, adică matematică, adică probleme și exerciții. Iar? – ne protestează copiii. Țin să vă informez că Atelierul ”Matematica cu drag” s-a desfășurat în bune condiții, fără proteste și priviri încruntate, abilitățile profesoarei Lenuța Gudu fiind de a-i face pe copii să îndrăgească matematica, să aibă rezultate bune la matematica predată la şcoală, să-şi îmbunătăţească rezultatele de la concursurile de matematică, să-şi dezvolte imaginaţia, să-şi îmbunătăţească gândirea critică, să-şi perfecţioneze gândirea logică şi gândirea laterală.

        

 

Acestea au fost propunerile noastre pentru cei aproximativ 30 de copii și părinții lor, care ne-au trecut pragul la lansarea Centrului de Excelență Edusa de la Corbeanca. A fost doar începutul, am vrut să vă arătăm că suntem de încredere, că suntem creativi, că suntem interesați de dezvoltarea copiilor, că suntem și interesanți fiindcă am reușit să vă aducem aproape cele mai performante cursuri pentru copii: robotică şi inginerie, electronică, mecanică şi programare, ateliere de educaţie ştiinţifică non-formală, arte vizuale şi multe altele, ateliere susținute de cei mai non-formali și creativi furnizori de educație.

 

În acest an școlar vă invităm să ne cunoașteți! Vă povestim mai multe, ca de la părinte la părinte, pe site-ul www.edusa.ro sau la Centrul de Excelență Edusa, din Corbeanca, Tamași, Strada Sportului.

SC EDUSA SRL este o structură de economie socială - SES, înființată cu sprijinul FNTM, cofinanțată din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investește în oameni!”.