Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Lansarea programului Start&Grow 08-02-2011

Partenerii FNTM de la Start&Grow sustin dezvoltarea afacerilor, oferind acces la resurse de business. Mai jos sunt mai multe detalii.

 

Start&Grow - opt luni de antreprenoriat in timp real


Bucuresti, 3 februarie 2011 - In aprilie 2010, startups.ro lansa impreuna cu Microsoft Romania programul Start&Grow, pentru a sustine dezvoltarea unor afaceri promitatoare, oferindu-le acces gratuit la cele mai bune resurse de business, pana la finalul anului.

In luna mai, patru start-up-uri erau selectate sa primeasca, timp de opt luni, sprijinul celei mai bune echipe de consultanti, manageri si antreprenori cu experienta din tara.

Pana la finalul lui 2010, proiectele lansate de cei selectati au inceput sa prinda contur iar acum sunt deja pe propriul drum si au inceput sa aiba primii clienti.

La intrarea in program, Marius Dan era singurul angajat al firmei sale si avea un business cu un concept interesant, “made to measure”. Acum are propriul brand, “Tudor. Personal Tailor”, coordoneaza o echipa formata din patru persoane si are deja multi clienti care au cumparat serviciile sale de realizarea a costumelor la comanda.

In toamna anului trecut Marius Tudosiei a servit primul client al Bacaniei Vechi. Intre timp, s-a dovedit ca start-up-ul lui are un concept valid de business si ca exista o multime de clienti pentru experienta pe care o ofera bacania lansata de el. Urmeaza o perioada importanta, dedicata rafinarii si diversificarii portofoliului de produse, cresterii listei cu furnizori si asigurarii unui flux stabil de marfa, standardizarii anumitor procese si mentinerii aceleiasi relatii prietenesti cu clientii bacaniei.

Fratii Razvan si Bogdan Hobeanu se afla acum aproape de finalul unei prime etape extrem de importante pentru proiectul lor de business, Kenubi - prima verisiune a aplicatiei lor software. Spre deosebire de celelalte start-up-uri din program, in cazul lor a fost nevoie de o lunga perioada de cercetare si dezvoltare, mai ales ca este vorba de un produs care se adreseaza pietei internationale.

Desi deocamdata nu au organizat o lansare oficiala, sotii Alexandra si Stelian Sarlea au deschis usile centrului medical Asteco Lifestyle inca din luna august, 2010, iar primii clienti nu au intarziat sa apara. Start-up-ul lor are la baza o idee complexa, pentru implementarea careia este nevoie de multa munca si rabdare pana la definitivarea conceptului si la castigarea unui segment recurent de clienti. Insa, cei doi antreprenori au invatat din greseli si acum trec printr-o perioada de regandire si rafinare a conceptului, care ii va ajuta sa se pozitioneze si mai bine pe piata.

Pe site-ul dedicat proiectului (http://www.startups.ro/startandgrow/) puteti gasi mai multe informatii despre evolutia de anul trecut a celor patru start-up-uri, precum si sfaturile oferite antreprenorilor de catre echipa Start&Grow de consultanti si oameni de afaceri cu experienta.
----------------------------------------------------
Start&Grow este un program lansat anul trecut de startups.ro in parteneriat cu Microsoft Romania, pentru a sustine dezvoltarea unor afaceri promitatoare, oferindu-le acces gratuit la cele mai bune resurse de business.

startups.ro este primul portal de antreprenoriat din Romania care are la baza continut propriu, realizat in stil jurnalistic, special pentru acest target. Proiectul a fost lansat la inceputul anului 2008 si se adreseaza celor care vor sa lanseze o companie, dar si antreprenorilor care au propria afacere si vor sa o dezvolte in continuare.
-----------------------------------------------------
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa luati legatura cu:

Oana Caltea
Coordonator comunicare
startups.ro
Mobil: 0727.480.864
Tel: 0314.278.192
oana.caltea@startups.ro