Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Mihnea Poptelecan Administrator Ecovert Blaj 24-07-2014

Despre misiunea economica din Bavaria, „Utilaje şi tehnologii moderne pentru Agricultură”, din cadrul Programului „Bayern - Fit for Partnership”

As vrea sa multumesc celor de la FNTM din Romania pentru oportunitatea de a vizita partea de sud a Germaniei. Toata vizita a fost foarte bine organizata, managerii din companiile pe care le-am vizitat au avut disponibilitatea de a ne primi si de a ne arata munca pe care o fac, viziunea lor manageriala, gandirea si modul lor de a conduce o afacere.


Au fost situatii in care nu am putut sa cred ca poti sa te dezvolti si mai ales sa ai asa de mult succes in afacerea pe care ai inceput-o. Ma refer mai ales la firma HORSCH, la care te uimea gandirea si viziunea pe care o avea conducatorul firmei.
Firma Claas si firma BayWa au fost la inaltime prin modul de prezentare, si nu poate fi spus nimic negativ despre celelalte firme, chiar daca cifra de afaceri e mult mai mica. Optimismul si modul lor de gandire este unul extraordinar. 

 


 

Firma Stella, cu care am avut mai multe discutii pe perioada delegatiei, este vizata de noi pentru realizarea unor contracte de achizitie de uscatoare.


Fara sa exagerez, toate companiile bavareze vizitate au fost la inaltime si toti au dat dovada de a fi buni manageri, buni conducatori, care de multe ori au riscat poate totul pentru ca mica sau marea lor afacere sa functioneze.

 

Mihnea Poptelecan
Administrator Ecovert
Blaj, Alba