Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Newsletter 10 octombrie 2017 ­čôĘ Startarium: 100.000 de euro pentru startup-uri | Oportunit─â╚Ťi economice ├«n R. Moldova | Studiu despre Diaspora rom├óneasc─â | Apel RePatriot c─âtre Guvern | Alte oportunit─â╚Ťi 10-10-2017
Oportunit─â╚Ťi Economice în R. Moldova | Studiu despre Diaspora româneasc─â | Apel RBL c─âtre Guvern | Startarium: 100.000 de euro pentru startup-uri | Alte oportunit─â╚Ťi
   
 
 
 
[
 
 
 
Înscrie╚Ťi-v─â la evenimentul Excelen╚Ť─â în Business - Oportunit─â╚Ťi economice în Republica Moldova, 13 octombrie 2017
 
Vineri, 13 octombrie, Camera Bilateral─â de Comer╚Ť ╚Öi Industrie Republica Moldova - România organizeaz─â, la Athenee Palace Hilton Bucure╚Öti, evenimentul "Excelen╚Ť─â în Business", care are ca scop promovarea oportunit─â╚Ťilor economice oferite de c─âtre Republica Moldova.
 
Evenimentul este primul dintr-o serie de evenimente ce au ca scop promovarea oportunit─â╚Ťilor economice oferite de Republica Moldova, menite s─â contribuie la crearea condi╚Ťiilor favorabile pentru sus╚Ťinerea poten╚Ťialilor investitori ce doresc s─â se dezvolte în stânga Prutului.
Pentru înscriere la eveniment, v─â rug─âm s─â trimite╚Ťi un e-mail la adresa office@chambermr.org.
 
Marius Bostan, membru fondator FNTM, va vorbi la eveniment despre investi╚Ťii în high-tech.
FNTM este partener al evenimentului. 
 
 
Agend─â ╚Öi înscriere
 
Diaspora româneasc─â: 56% dintre românii emigra╚Ťi î╚Öi doresc s─â investeasc─â în România
 
Conform celui mai amplu studiu despre diaspora româneasc─â realizat de Open-I Research, la comanda proiectului RePatriot, 57% dintre românii care au emigrat vor s─â se întoarc─â în ╚Ťar─â. În func╚Ťie de ╚Ťara de emigra╚Ťie, cele mai mari procente se înregistreaz─â în Italia (68%) ╚Öi Marea Britanie (63%), iar cele mai mici în Germania ╚Öi Statele Unite (43%).
De asemenea, conform studiului, 56% dintre românii emigra╚Ťi doresc s─â investeasc─â în România, considerând c─â cele mai atractive domenii sunt turismul (37%) ╚Öi agricultura (38%), îns─â principala lor barier─â este corup╚Ťia din România.

Chestionarul a fost completat online de 1192 români emigra╚Ťi în ╚Ť─âri precum Spania, Italia, Marea Britanie, Irlanda, Germania, SUA, Fran╚Ťa, Canada, Austria, Norvegia ╚Öi Belgia.
 
Citește mai mult despre studiu
 
 
 
Înscrie-te la Startarium PitchDay: cursa de 100.000 de euro pentru startup-uri!
 
Startarium d─â startul înscrierilor la cea de-a doua edi╚Ťie PitchDay, una dintre cele mai importante competi╚Ťii dedicate startup-urilor din România. O ini╚Ťiativ─â ca un maraton, în care startup-urile care vor reu╚Öi s─â conving─â juriul vor câ╚Ötiga premii în valoare total─â de 100.000 de euro!

Pân─â pe 23 octombrie 2017, antreprenorii cu o afacere de 1-3 ani, din întreaga ╚Ťar─â, se pot înscrie pe site-ul competi╚Ťiei.

Dup─â etapa de preselec╚Ťie a înscrierilor online, cele mai bune 100 de startup-uri vor fi invitate la un interviu, pentru a fi evaluate de juriu în cadrul evenimentului de pe 16 noiembrie de la Auditorium Pallady Bucure╚Öti.
 
Detalii, înscriere ╚Öi VIDEO cu Pitch-ul câ╚Ötig─âtor din 2016
 
Dezvoltare comunitar─â prin proiecte culturale - Trainingul Fundraiser Cultural, 21 octombrie
 
În toamna 2017, Formare Culturala organizeaz─â 4 traininguri specializate, pentru persoane interesate din centre culturale, organiza╚Ťii non-profit ╚Öi grupuri de ini╚Ťiativ─â civic─â din Bucure╚Öti.

Cursurile sunt gratuite, în baza aplica╚Ťiei online ╚Öi selec╚Ťiei.
 
V─â mai pute╚Ťi înscrie la Trainingul Fundraiser Cultural, ce are loc la Bucure╚Öti, sâmb─ât─â 21 octombrie 2017, la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucure╚Öti.
 
Mai multe informa╚Ťii ╚Öi înscriere
 
 
Echipa RePatriot solicit─â Guvernului României votul electronic pentru românii din Diaspora
 
Peste 300 de antreprenori români din Diaspora ╚Öi din ╚Ťar─â au interac╚Ťionat timp de 4 zile la Summit-ul ”Învestim în România”, între 4-8 octombrie, facilita╚Ťi de liderii proiectului RePatriot, ini╚Ťiat de Funda╚Ťia Romanian Business Leaders. În vreme ce accentul a fost pus pe oportunit─â╚Ťile de investi╚Ťii oferite de România, participan╚Ťii din str─âin─âtate (în majoritatea lor din Europa, dar ╚Öi din Statele Unite ale Americii ╚Öi Canada) au vorbit deschis despre principalele temeri pe care le au în leg─âtur─â cu revenirea în ╚Ťar─â al─âturi de întreaga familie.

La finalul Summit-ului, echipa RePatriot a prezentat Guvernului, într-o întrevedere cu premierul Mihai Tudose, rezultatele studiului privind românii din Diaspora ╚Öi a solicitat introducerea votului electronic, al─âturi de programe ╚Öi politici publice care s─â stimuleze reîntoarcerea românilor în ╚Ťar─â prin antreprenoriat ╚Öi investi╚Ťii.
 
Citește mai mult
 
 
 
Prima filial─â Romanian Business Leaders din Transilvania - Lansarea, pe 19 octombrie, Cluj
 
Funda╚Ťia Romanian Business Leaders va lansa, pe 19 octombrie 2017, la Cluj-Napoca, prima filial─â din Transilvania. La eveniment vor participa noi lideri din diferite domenii care schimb─â, prin proiecte concrete, lumea din jurul lor.
 
Lansarea filialei RBL Cluj înseamn─â crearea unei platforme na╚Ťionale de ac╚Ťiune ╚Öi implicare social─â pentru liderii din mediul privat prin extinderea ╚Öi coagularea unei comunit─â╚Ťi puternice a antreprenorilor ╚Öi oamenilor de afaceri.
 
De asemenea, Conferin╚Ťa va genera dezbateri privind modul în care RBL descifreaz─â transform─ârile accelerate din jurul nostru ╚Öi va seta direc╚Ťiile de ac╚Ťiune pentru viitor.
 
 
Înscrie-te la Conferin╚Ťa RBL de la Cluj!
 
Misiune economică la București, organizată de Banca de Dezvoltare a Qatarului - 30/31 Octombrie
 
Banca de Dezvoltare a Statului Qatar va organiza la Bucure╚Öti o Misiune Economic─â împreun─â cu Consultantul de Dezvoltare Interna╚Ťional─â, Georgeta Arge╚Öanu, în perioada 30 ╚Öi 31 Octombrie 2017, la Hotel Marriott. 
 
Cele 10 firme din Qatar, ce vor veni la Bucure╚Öti, activeaz─â în sectoarele: medical, petrol ╚Öi gaze, mase plastice, ambalaje, confec╚Ťii metalice, produse electrice ╚Öi agricultur─â.

Aceste firme caut─â atât parteneri comerciali pentru produsele lor, cât ╚Öi produc─âtori români pentru import produse sau subcontractare de produc╚Ťie.
 
Mai multe detalii
 
 
Maison 13, un spa╚Ťiu îndr─âzne╚Ť ╚Öi multifunc╚Ťional
 
Maison 13 este locul în care arhitectura, designul, arta, cultura, fotografia ╚Öi gastronomia se întâlnesc pentru a contura un stil de via╚Ť─â aparte. Am creat un spa╚Ťiu dedicat evenimentelor ie╚Öit din tipare, creativ ╚Öi surprinz─âtor, dar în acela╚Öi timp prietenos ╚Öi primitor, acel “special place” unde detaliile fac diferen╚Ťa. 
 
Afl─â detalii
 
 
Funda╚Ťia Na╚Ťional─â a Tinerilor Manageri
Dumbrava Ro╚Öie 2  
020463 București
info@fntm.ro
Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn
YouTube
 
 
Acest email a fost trimis la {EMAIL}
De c─âtre Funda╚Ťia Na╚Ťional─â a Tinerilor Manageri
 
 
Sent by
SendinBlue
 
 
© 2017 Funda╚Ťia Na╚Ťional─â a Tinerilor Manageri