Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Noi reglementari privind finantarile Programului National de Dezvoltare Rurala 26-01-2012

Guvernul a aprobat modificarea Hotararii Guvernului nr. 224/2008 privind implementarea masurilor cofinantate de FEDR pentru perioada 2007-2013. Prin aceasta sunt actualizate alocarile financiare masurilor de dezvoltare rurala cofinantate de PNDR, ca urmare a modificarilor aprobate de CE pentru "posibilitatea realocarii de fonduri intre masurile din cadrul altor axe sau ale aceleasi axe". 

 

Hotararea isi propune redirectionarea fondurilor de la masurile mai putin accesate la cele cu cerere ridicata, sau lansate recent.

 

Prin alta modificare adusa de Hotarare, cheltuielile cu consultanta pentru intocmirea dosarului cererii de finantare vor fi putea fi de acum decontate integral intr-o singura transa.

 

Vor fi de asemenea reglementate conditiile de obtinere a garantiilor bancare sau echivalente de grupurile GAL ( Grupurile de Actiune Locala ) privind avansul de 20% acordat de ADPRP pentru costurile de functionare si training pentru noile prevederi ale PNDR. Grupurile de Actiune Locala vor beneficia de aceleasi conditii ca si celelalte categorii de benificiari ai PNDR.

 

Descarca Nota de fundamentare pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 224/2008Pentru detalii accesati fonduri-structurale.ro