Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

POSDRU: perioada de depunere a proiectelor de sprijin dedicate fostele zone industrializate 20-11-2014

AM POSDRU a lansat ghidurile pentru patru apeluri de propuneri de proiecte dedicate, in special, locuitorilor din fostele zone industrializate.

Documentele necesare pentru lansarea proiectelor sunt:

 

1. Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte Prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii, Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 2.2 POSDRU

            In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte strategice se finanteaza activitati cu caracter preventiv si corectiv pentru fenomenului de parasire timpurie a scolii, acordandu-se o atentie deosebita copiilor care au domiciliul/resedinta in fostele zone industrializate.

 

2. Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte Formare profesionala continua pentru angajati, Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 2.3 POSDRU.

            Obiectivul acestui domeniu major de interventie este acela de a imbunatati accesul si participarea la programele de formare profesionala continua, facilitand calificarea sau recalificarea angajatilor.


3.  Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte Masuri active de ocupare pentru zone foste industrializate, Axa Prioritara 5, DMI 5.1 POSDRU.

            In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte sunt promovate proiecte care indeplinesc conditia ca activitatile proiectului sa fie implementate la nivel multiregional, in minimum 2 regiuni de implementare din zone foste industrializate, inclusiv zonele limitrofe acestora (in limita a maxim 50 de km de la localitatea fosta industrializata).


4. Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte Masuri active de ocupare pentru zone foste industrializate in mediul rural, Axa Prioritara 5, Domeniul Major de Interventie 5.2 POSDRU.

            Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca.

 

Propunerile de proiecte vor putea fi depuse on-line incepand cu data de 3 decembrie 2014, ora 10.00, pana la data de 17 decembrie 2014, ora 16.00.