Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

POSDRU 2007 - 2013: doua noi apeluri de proiecte 28-04-2015

Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, a lansat astazi, 28 aprilie 2015, doua noi apeluri de proiecte, în valoare totala de 165 milioane euro.
 

Apelul „Oportunitati integrate de diminuare a parasirii timpurii a scolii", cu o alocare totala de 120 de milioane de euro, va finanta proiecte integrate de combatere a abandonului scolar. Proiectele selectate la finantare vor viza in special populatia de etnie roma, persoanele cu dizabilitati si persoanele din mediul rural, precum si alte categorii de grupuri vulnerabile, inclusiv persoanele aflate in detentie - in cazul programelor remediale.

 

Apelul „Sprijin pentru doctoranzi", cu o valoare totala de 45 de milioane de euro, va finanta proiecte dedicate initierii si dezvoltarii unei cariere in cercetare in domeniile prioritare: tehnologii ale societatii informationale, energie, mediu, sanatate, agricultura, securitatea si siguranta alimentelor, bio-tehnologii, materiale, produse si procese inovative, spatiu si securitate si cercetari socio-economice si umaniste.
 

"Sunt inca suficienti bani pe care ii putem folosi si pe care nu trebuie sa ii pierdem din actualul exercitiu financiar. Incercam sa cream cat mai multe oportunitati pentru tineri si pentru grupurile vulnerabile, astfel incat sa venim in sprijinul acestora cu proiecte sigure si care sa incurajeze atat dezvoltarea aptitudinilor si a cunostintelor personale, cat si crearea de noi locuri de munca", a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.Ghidurile pentru cele doua apeluri de proiecte:

http://www.fonduri-ue.ro/posdru/images/doc2015/1872015.pdf
http://www.fonduri-ue.ro/posdru/images/doc2015/1882015.pdf


Sursa: Ministerul Fondurilor Europene