Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Prima sesiune de management turistic în Corbi - Cum să Antreprenorești în Turism? 29-05-2017

Urmărește-ne cu un Like pe pagina FNTM de Facebook, AICI.

Proiectul Antreprenorești a organizat pe 27 mai 2017 prima sesiune de management turistic în Corbi - Cum să Antreprenorești în Turism.

Sesiunea de management turistic în Corbi - Cum să Antreprenorești în Turism? poate fi urmărită integral AICI.

Cum să Antreprenorești în turism? este întrebarea la care au răspuns pentru corbeni, Paul Mărășoiu, CEO Peacock Hotels și Marius Bostan, antreprenor și expert Fundația Națională a Tinerilor Manageri. Aceștia au discutat cu corbenii despre turismul rural, promovarea tradiției, calitatea serviciilor și nevoia de gust în arhitectura locațiilor de cazare.

În cadrul sesiunii de la Corbi, Marius Bostan, antreprenor implicat în dezvoltarea tuturor inițiativelor FNTM în turism, Agenda managerului în turism, profesor la cursul de Plan de afacere-Cerere de finanțare din cadrul Programului e-Learning FNTM Întreprinzător în turim, a discutat cu comunitatea corbeancă și le-a prezentat cateva povești de succes.

„Autoaprecierea că știm este o barieră spre învățare. De fapt, oamenii nu învață pentru că ei cred că știu sau cred că dacă ei au încercat o chestie și nu merge, nu se poate face.”, subliniază Marius Bostan când vine vorba de felul în care românii practică agroturismul.

„La FNTM ne-am gândit ce să facem? Am făcut un program accesibil de la distanță. Cel mai simplu a fost să îi învățăm pe net. Aproximativ 3000 de oameni au accesat cursul  Întreprinzător în turism, însă nu toți au demarat o inițiativă în domeniu.”, completează Marius Bostan.

„Cei mai mulți știu și se documentează despre locurile către care se îndreaptă și dacă reușesc să găsească acolo ceea ce au sperat să găsească, vor reveni.”, ne spune despre comportamentul turiștilor, Paul Mărășoiu. Cât despre cazarea turiștilor în gospodăriile țărănești, Paul consideră că ”Este importantă ambianța pe care o creezi în propria ta casă pentru cei pe care îi primești. Nu mai este vorba de propriul tău gust ci de intenția de a avea o ambianță și amenajare care să poată fi pe gustul cât mai multora și care să păstreze specificul local și autenticitatea locală.”  


Duminică, 28 mai, membrii Antreprenorești au celebrat alături de comunitatea corbeană și de comunitățile pastorale din județele Sibiu, Gorj, Teleorman, dar și cele venite din Republica Moldova, cea de-a 47-a ediție a Rapsodiei Pastorale La Corbi. Evenimentul a demarat cu parada portului popular unde grupuri de tineri pe cai, îmbrăcați în porturile regionale, fluierași și dansatori din ansambluri populare au defilat în centrul comunei Corbi.


Programele e-Learning FNTM pot fi consultate pe site-ul nostru, în secțiunea Educație

 

Sesiunea de management turistic în Corbi - Cum să Antreprenorești în Turism? poate fi urmărită integral AICI

Sesiuni similare pe alte subiecte din domeniul turismului vor fi organizate de echipa Antreprenorești în comunitatea din Corbi.

Fundația Națională a Tinerilor Manageri este partener al inițiativei Antreprenorești, lansată de Fundația Romanian Business Leaders.