Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Programul JEREMIE: credite pentru IMM-uri cu dobanzi subventionate si garantii reduse 26-06-2015

Romania a suplimentat cu 50 milioane euro resursele pentru programul JEREMIE, program prin care IMM-urile pot atrage finantari pentru investitii si capital de lucru. Aceasta suma se adauga bugetului pus la dispozitie de cele cinci banci care au intrat in acest proiect: Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, ProCredit Bank si Raiffeisen Bank.
 

Acestea vor acorda in cadrul instrumentului noi credite in valoare totala de 250 de milioane de euro pana la incheierea implementarii. In baza finantarii initiale din 2014, au fost deja acordate credite de circa 130 milioane euro din total.
 

Fondurile au fost obtinute printr-o alocare suplimentara din cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" 2007-2013 (POSCCE), cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare. Instrumentele financiare finantate din fonduri structurale sunt implementate in Romania de catre Fondul European de Investitii (FEI), parte din Grupul Bancii Europene de Investitii, se arata intr-un comunicat al FEI.
 

Avantajul IMM-urilor care vor participa la aces program este acela ca vor putea beneficia de o dobanda redusa semnificativ fata de nivelul pietei si de cerinte reduse de garantii.
 

JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises) este o initiativa comuna a Comisiei Europene si a Bancii Europene de Investitii, care are ca obiectiv cresterea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana in cadrul Fondurilor Structurale pentru perioada 2007-2013.

 

 

Sursa: Fonduri Structurale