Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Programul Solidar - 20 de milioane de euro fonduri europene pentru intreprinderi sociale 29-07-2016
 
Întreprinderile de economie socială care, prin activitatea lor, contribuie la rezolvarea unor probleme sociale sau ale unei comunități, pot primi un sprijin financiar din fonduri europene, între 50.000 și 100.000 euro, prin linia de finanțare „Solidar”.
 
 
Ghidul „Solidar” a fost lansat spre consultare pe 25​ iulie și are o aloare de 20 de milioane de euro prin Programul Operațional Capital Uman (POCU).

 
Schema vizează sprijin pentru 200 de întreprinderi de economie socială care au nevoie de formare, consiliere, dezvoltarea capacității, adaptarea locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități, transfer de know-how, parteneriate etc., conform MEF.  
 
 
Informații despre ghid, solicitanții eligibili și calendarul de lansare,se găsesc în fișierul atașat pe site-ul MFE. Descarcați ghidul solicitantului de aici
 
Depunerea de proiecte pentru „Solidar” este programată pentru perioada 1 septembrie - 30 septembrie 2016.
 
 
Este obligatoriu ca grupul țintă în cadrul întreprinderilor de economie socială finanțate prin acest program să aibă domiciliul într-una din cele șapte regiuni mai puțin dezvoltate ale României.
De asemenea, întreprinderile de economie socială ce beneficiază de sprijin în cadrul acestui program trebuie să aibă sediul social și, după caz, punctul/punctele de lucru într-una din cele șapte regiuni mai puțin dezvoltate ale României.Sursa: fonduri-ue.ro
Foto: Conferinta SUCCES prin economie sociala, proiect APRS - FNTM.