Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Regiunea Centru: Plan Regional de Dezvoltare 2014-2020 17-12-2014

Pe 16 decembrie, reprezentantii autoritatilor publice locale si ai mediului de business din Regiunea Centru s-au intalnit pentru a discuta despre ramurile care au nevoie de finantare in perioada 2014-2020.
 


Aceasta Conferinta, organizata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de coordonator al Comitetului Regional de Planificare (CRP) ”Centru”, a avut ca scop prezentarea Planului Regional de Dezvoltare (PDR) pe urmatoarea perioada 2014-2020. Pe langa prezentarea acestui plan, aprobat de CDR Centru, membrii conferintei au mai discutat si despre draftul Strategia de Specializare Inteligenta a Regiunii Centru 2014-2020.

 

Planul de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 (PDR Centru), este documentul principal de planificare si programare elaborat la nivel regional si este asumat de catre factorii de decizie din Regiunea Centru. PDR Centru 2014-2020 poate fi consultat pe website-urile gestionate de ADR Centru.
 

PDR Centru cuprinde si Strategia regionala de dezvoltare, pregatita de ADR Centru inca din 2012. Pe baza acestor documente s-au desfasurat sedinte de lucru pentru realizarea portofoliului regional de proiecte, acesta fiind, de fapt, o baza de date cu proiecte care ar putea beneficia de finantare nerambursabila in urmatoarea perioada de alocare a fondurilor europene.
 

Dezbaterea draftului Strategiei de specializare inteligenta a adus in discutie concentrarea activitatii pe un numar limitat de domenii competitive.
 

Strategia aduce impreuna:
 

 • reprezentantii intreprinderilor private

 • reprezentantii organizatiilor de sprijin a afacerilor

 • sectorul de cercetare-dezvoltare

 • autoritatile locale

 • ONG-urile.
 

”Am incheiat azi un ciclu de conferinte regionale prin care am prezentat si dezbatut, sintetic, principalele noastre domenii de activitate. Rolul nostru este de a coordona si pregati documentele de planificare a dezvoltarii, la nivel regional, precum si de a sprijini beneficiarii in accesarea de fonduri europene nerambursabile.”, a declarat, la incheierea Conferintei domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

 

Mai multe detalii despre Planul Regional de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014–2020 se regasesc si pe site-ul www.regio-adrcentru.ro, Sectiunea Programare 2014-2020.Sursa (inclusiv foto) ADR Centru