Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Rezultatele Conferintelor RURAL-Antreprenor 08-04-2011
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri sustine o serie de 23 de conferinte regionale pentru antreprenori din mediul rural
 
Conferintele au fost dedicate actualilor si viitorilor intreprinzatori din mediul rural si fac parte din proiectul strategic RURAL-Antreprenor, desfasurat in cinci regiuni de dezvoltare din Romania si cofinantat din Fondul Social European. Participantii la conferinte au avut oportunitatea de a beneficia de un program gratuit de consultanta si educatie manageriala.
 
 
Conferintele au fost sustinute de catre experti nationali si internationali si au abordat teme legate de dezvoltarea afacerilor in mediul rural, de accesarea de finantari si modele de succes. 
 
In total, un numar de peste 2500 de beneficiari au participat la conferintele din cele 23 de orase, pe parcursul lunilor februarie si martie, alaturi de peste 100 de reprezentati ai institutiilor publice locale.
 
Evenimentul s-a bucurat de participarea si sprijinul organizatiilor si autoritatilor locale din judete. Astfel, au fost prezenti reprezentanti de la Institutia Prefectului, Primarii, Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit – OJPDRP, institutii de invatamant superior locale, Camere de Comert si multe altele. 
 
Programul de instruire pentru antreprenori va cuprinde toate disciplinele necesare pentru conducerea cu succes a unei afaceri, de la finante, la inovare, marketing si management. Inscrierile in programul e-Learning au loc pana in luna iunie 2011, iar cursurile se vor desfasura in perioada august 2011 – aprilie 2012.
 
Programul de consultanta este deja disponibil prin intermediul birourilor regionale. Lista consultantilor din tara se regaseste pe site-ul proiectului, www.ruralantreprenor.ro
 
 
Conferitele Regionale sunt parte integranta a proiectului strategic RURAL-Antreprenor, implementat de Fundatia Natională a Tinerilor Manageri – FNTM (www.fntm.ro), ca lider de consortiu, in parteneriat cu organizatiile PROJOB GmbH Germania (www.projob.de), Formastur Spania (www.formastur.es), Siveco România SA (www.siveco.ro) si Asociaţia Euro < 26 (www.euro26.ro). Proiectul e confinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeste in oameni!”.
 
Proiectul se adreseaza beneficiarilor din judetele Regiunilor de dezvoltare Nord-Vest, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Oltenia, Vest si Bucuresti-Ilfov.
 
 
Informatii detaliate despre proiectul RURAL-Antreprenor, oportunitati oferite intreprinzatorilor, galerii foto si video  pot fi accesate pe site-ul proiectului, la www.ruralantreprenor.ro.