Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Rezultatul RBL Summit 2014 – proiectul StartUp Romania 20-02-2014

 

Comunitatea de business din Romania va pune in aplicare modelul britanic de revigorare a afacerilor noi si a culturii antreprenoriale
 

Circa 200 de lideri de business din Romania, prezenti la RBL Summit (13-14 februarie), au generat mai multe proiecte noi, pe cele trei arii de actiune ale comunitatii – antreprenoriat, educatie si buna guvernare –, in cadrul sesiunilor de lucru ale summit-ului.
 

Inspirati de speech-ul si energia Emmei Jones, fondatoarea celei mai active retele de intreprinderi mici din Marea Britanie, Enterprise Nation, mai multi participanti la summit au lucrat la un proiect similar celui prezentat de Emma Jones – StartUp Britain.
 

StartUp Britain este o campanie care a inceput in urma cu trei ani si care si-a propus sa revitalizeze spiritul antreprenorial britanic, sa schimbe perceptiile legate de esec in afaceri si de finantare a start-up-urilor. „Este un mit ca, pentru a porni o afacere, iti trebuie multi bani”, a declarat Emma Jones, la summit. „Daca lansezi acest mesaj pe piata si-l alimentezi in permanenta, oamenii vor incepe sa se teama mai putin sa inceapa un business.”
 

In Marea Britanie, afacerile mici reprezinta 95% din totalul companiilor si angajeaza mai mult de 7 milioane de oameni din Marea Britanie, potrivit statisticilor Guvernului britanic. Luna aceasta, 25.481 afaceri noi au pornit la drum, iar anul acesta – 439.968, potrivit lui Jones.
 

„Noi vom face StartUp Romania”, a declarat Dragos Anastasiu, lider de proiect si membru al board-ului Fundatiei Romanian Business Leaders. „Ne-am gandit la sloganul Emma s-a oferit sa ne ajute cu know-how si bune practici. Vom cauta finantare, vom aloca resurse, vom face un plan in toata regula si o sa-l punem in aplicare. Suntem hotarati”, a declarat Anastasiu.
 

La eveniment a participat si Marius Bostan, presedinte al Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri, reprezentand compania de consultanta financiara VMB Partners.
 

Pentru mai multe imagini de pe parcursul celor doua zile ale Romanian Business Leaders Summit din 13-14 februarie 2014 accesati adresa rbls.ro