Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Romaniei i s-a aprobat schema de sprijin in domeniul surselor regenerabile de energie 15-07-2011

Vicepresedindetele Comisiei responsabil pentru politica in domeniul concurentei a declarat ca sistemul de certificate verzi va incuraja investitiile in sursele regenerabile de energie din tara. Producatorii de energie trebuie sa achizitioneze in fiecare an un numar de certificate verzi, iar daca aceasta formalitate nu este respectata, vor plati penalitati.

 

"Comisia Europeana a constatat ca planul Romaniei de a sprijini productia de energie din surse regenerabile este in conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, in special datorita faptului ca acesta creeaza stimulente clare pentru cresterea utilizarii surselor regenerabile de energie, cuprinzand totodata masuri de salvgardare pentru a limita denaturarile concurentei. Sistemul este conceput pentru a asista Romania in atingerea, pana in 2020, a tintelor obligatorii privind energia din surse regenerabile, stabilit in temeiul legislatiei UE", a declarat Joaquín Almunia, vicepresedintele Comisiei responsabil pentru politica in domeniul concurentei.

"Comisia a constatat ca schema propusa este in conformitate cu normele referitoare la ajutorul de functionare acordat pentru sursele regenerabile de energie."


 

Pentru mai multe informatii, clic aici.