Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

START - Program de finantare pentru tineri 15-06-2015

Programul START incurajeaza si stimuleaza infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare. Acest program este derulat de Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism.

 

Obiectivul programului

Obiectivul programului START il constituie stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale celor existente, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale intreprinzatorilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private.

 

Beneficiari eligibili: IMM-uri si microintreprinderi cu cel mult 2 ani de la inregistrarea la Registrul Comertului

Valoarea finantarii acordate: maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 120.000 lei/beneficiar

Perioada de depunere: inscrierea in program, solicitarea acordului de principiu pentru finantare si completarea planului de afaceri in vederea obtinerii finantarii se fac online pe site-ul www.aippimm.ro, incepand cu 22 iunie 2015, ora 10.00. Aplicatia va fi activa pana in data de 1 iulie 2015, orele 20.00.
 

Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2015, pentru acordarea de alocatii financiare nerambursabile este de 20.000.000 lei. Prin implementarea programului in anul 2015 se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minim 150 de beneficiari.

 

Prin Program se finanteaza implementarea Planurilor de Afaceri, in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute, in urmatoarele conditii:

• Alocatie Financiara Nerambursabila – maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 120.000 lei/beneficiar

• Contributie proprie – minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.


 

Documente necesare
 

Procedura de Implementare START (DOC)
Model Plan Afaceri (DOC)

 

Click aici  pentru mai multe detalii privind procedura de inscriere si documentele anexe.