Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Susțineți Re>patriot! Susțineți întoarcerea în țară a românilor din Diaspora! 09-06-2015

Fundația Națională a  Tinerilor Manageri – FNTM vă invită să vă implicați în proiectul Re>patriot, lansat de Romanian Business Leader în aprilie 2015.

Căutăm voluntari pentru consultanță, consiliere managerială, antreprenorială și îi îndemnăm pe cei care vor să facă afaceri să ne scrie. De asemenea, FNTM caută sponsorizări pentru finanțarea programelor de educație antreprenorială și consiliere, pentru cei care sunt la început de drum și vor să înceapă o afacere în România.

Proiectul Re>patriot este susținut de FNTM și își propune să atragă înapoi acasă, pentru a deschide o afacere, românii valoroși plecaţi în străinătate. Re>patriot a început un șir de conferințe de informare a Diasporei românești în Italia, la Milano și Torino, și va continua în Spania și Marea Britanie. Problemele pe care dorim să le rezolvăm sunt accesul limitat la informațiile privind oportunitățile de dezvoltare a unei afaceri în România și lipsa de încredere în posibilitatea de a avea succes ca om de afaceri corect.

Punem la dispoziție o echipă de voluntari, informații despre finanțări și idei de afacei, resurse și oportunități care să ne ajute să construim împreună o rețea de mentorat si networking.Spiritul antreprenorial din rândul românilor care trăiesc în străinătate poate avea un rol important în dezvoltarea economiei românești, crearea unor noi locuri de muncă, creșterea inovației, precum și în crearea unor rețele de afaceri transnaționale. Cunoștințele acumulate din mediii politice, economice, culturale diferite față de România, conexiunile personale și abilitățile lingvistice, experiența si puterea de muncă pot da membrilor diasporei un avantaj competitiv semnificativ pentru intrarea pe piața de business din România.

7 argumente pentru Re>patriot

1. Reclădirea încrederii dintre Diaspora și România; 
2. Crearea unui efect de levier pentru creșterea economică (Detalii pe fntm.ro);
3. Câștigarea drepturilor datorate cetățenilor, oriunde s-ar afla;
4. Conștientizarea importanței strategice a Diasporei, în perspectiva noilor amenințări convenționale și asimetrice dinspre Est – Diaspora poate fi un factor important de securitate națională;
5. Revenirea unor antreprenori români și investițiile făcute de aceștia în România pot atrage noi investitori străini din țările de adopție, mărind efectul economic (Detalii înZiarul Financiar);
6. Atragerea antreprenorilor din Diaspora va încuraja rămânerea în țară a românilor competenți în toate categoriile sociale și întoarcerea din străinătate a celor deja plecați;
7. Contribuție la eficientizarea cheltuirii banilor europeni, nevoia de primenire a clasei politico-administrative, întărirea spiritului civic și a democrației.

Întoarcerea în țară a românilor din Diaspora, a celor care au plecat în căutarea oportunităților și pentru o viață mai bună, ar produce, conform estimărilor economiștilor noștri, o creștere economică de peste 5% anual. Avem nevoie de principii sănătoase, de o atitudine occidentală în fața muncii și de curaj pentru a aduce România acolo unde îi este locul!
Hai acasă!
 
Cum poți ajuta
1. Donează!
Susține Re>patriot și implică-te activ în reîntoarcerea românilor în țară.
2. Fii Ambasador!
Dă like și share paginii Re>patriot https://www.facebook.com/repatriot
Convinge-i pe cei din jurul tău să ți se alăture! Transmite mesajul tău și hai să aducem acasă românii de valoare!
3. Multiplică mesajul!
Vă invităm alături de noi în crearea unei rețele prin care să trecem mesajul mai departe, să ajungă la cei ce au nevoie de susținere pentru a se întoarce acasă. În acest mod îi putem sprijini cu informații și resurse, consultanță, noutăți și putem spori încrederea că și în România se pot crește afaceri corecte.
Afișează sigla cu Re>patriot pe site-ul tău, cu link la www.repatriot.ro
Descarcă sigla:

4. Susține prin idei!
Trecerea de la statutul de angajat la cel de antreprenor poate fi însoțită de incertitudini și posibile riscuri. Orice sfat sau informație pe care o poți aduce poate reprezenta un ajutor pentru a transforma ideile în afaceri reale. Transmite-ne ideile și sfaturile tale!

5. Alătură-te comunității noastre de voluntari experți în diferite domenii de pe www.forum.repatriot.ro/! Forumul își propune să ofere răspunsuri și informații românilor din Diaspora ce își doresc să se întoarcă acasă;  
6. Hai acasă!

Dacă vrei să susții o conferință Re>patriot în zona în care activezi sau ai dori să fie organizată o conferință în zona ta, scrie-ne un mail la office@repatriot.ro.