Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Testimoniale de la absolventi ai Programului e-Learning Intreprinzator in turism 12-12-2014

Testiomonialele de la absolventi ai Programului e-Learning FNTM de educatie antreprenoriala si consultanta in turism au fost culese la cele 7 conferinte de absolvire, organizate in 2013 prin proiectul national strategic Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania.


 

 

Conferinta turism Regiunea Centru, aprilie 2013

 

Laurentiu Dragan,  Pensiunea Mama Cozonacilor

Schimbul de experienta in Spania ne-a ajutat sa stabilim legaturi cu alte persoane din domeniu, faptul ca am fost impartiti la nivel de tara, asta a fost foarte important, pentru ca a fost, cel putin in seria in care a fost eu in schimbul de experienta, au fost din Moldova, din Zalau, Constanta, Buzau au fost din toata tara, ceea ce a fost foarte bine. Schimbul de experienta ne-a dat inceredere in noi, ca avem si noi valorile noastre pe care practic, cand m-am intors am inceput sa le constientizez mult mai bine.

 

Attila Daniel, Sovata

Detin o intreprindere individuala, o agentie de publicitate cu servicii in domeniul de marketing si comunicare si turism, turismul ar fi una din directiile abordate/  servcii specializate pentru agentii turistice.

Proiectul mi-a placut foarte mult… Cursurile au fost interesante, foarte bune puncte de plecare. De exemplu partea de plan de afacere mi-a oferit un punct de plecare pentru a studia mai in detaliu unele elemente cum ar fi bugetarea si previziunile financiare.

 

Mioara Stoian Visan, presedinta euroregiunii Antrec si vicepresedinte Antrec Romania
Proiectul ne-a ajutat foarte mult cu informațiile care s-au dat, cu cursurile care s-au facut, cu e-learning și ne-a facut promovare multă, iar acum dupa mult timp, ne-a oferit și un catalog cu pensiuni, ceea ce noi nu am mai putut face din lipsă de bani și oamenii au fost duși în Spania într-un schimb de experiență, peste 100, contează mult să vezi ce fac și alții… Si oamenii au fost interesați, chiar dacă nu toată lumea la țară are internet și calculator, dar au fost foarte interesați și chiar acum am vorbit cu mulți din ei și au rămas încântați.

 

 

 

Conferinta turism Regiunile Sud si Bucuresti-Ilfov, aprilie 2014

 

Oana Ivan, Pensiune in Sinaia

Am 38 de ani, pensiunea detinuta este in Sianaia, noi locuim si in Bucuresti.
Totul a fost bine, chiar am apreciat faptul că nu a fost un curs stresant și că am avut acces pe platforma e-learning, pe mine m-a avantajat foarte mult pentru că sunt obișnuită sa lucrez pe calculator și să stau să aprofundez citind.

 

Aura Gegia, Pensiune in Breaza

Pensiunea se afla la Breaza, noi avem punct de lucru la Breaza, dar societatea se afla la Ploiesti. Si relatia cu angajatii se schimba dupa ce citesti acele cursuri, chiar daca tu zici ca le stii pe toate, citesti cursurile si vezi ca este altceva si angajatii trebuie sa fie multumiti...

 

Raluca Nicolae, agentia de turism Wild Time, Bucuresti

Sunt din Bucuresti am 28 de ani si sunt intreprinzator in turism, conduc o afacere, o agentie de eco-turism: Wild Time, ce se ocupa cu promovarea eco-turismului din zonele protejate din Retezat.

Profesorii au fost niște oameni foarte pregătiți în domeniul turismului de la care avem o grămadă de învățat, pentru că vin din alt domeniu și aveam nevoie să cunosc cât mai multe detalii despre acest domeniu și faptul că aceste cursuri au fost foarte bine realizate și mi-au placut foarte mult și mi-au structurat gândirea foarte bine astfel încât și afacerea mea s-a dezvoltat mai eficient decat s-ar fi dezvoltat in mod normal.


 

 

Conferinta turism Regiunea Vest si Sud-Vest, aprilie 2013

 

Testiomoniale de la absolventi ai Programului e-Learning FNTM de educatie antreprenoriala si consultanta in turism, derulat prin proiectul national strategic Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania

 

Negulescu Claudia, Cabana  7 Brazi din localitatea Oravita, Caras-Severin

(…)Noi am castigat totusi mult de la dumneavoastra. In primul rand, cred ca 80% din rezervari le-am facut prin dumneavoastra. Cursurile mi-au folosit foarte mult pentru ca inainte nici nu stiam sa fac o comanda la un furnizor, ma intelegeti, deci nu stiam sa o fac. Din curs am invatat pana si asta.

 

Carla Stoichina, Pensiunea Carla, Caransebes, Caras-Severin

Sunt din Caransebes si sunt manager de pensiune. Am o pensiune in Carnsebes care se numeste Carla si o cabana la muntele Mic.

Informatiile pe care le-am primit si ceea ce am invatat in proiectul asta, le voi folosi pe viitor, pe parcurs. M-au impresionat cursurile de marketing, mai ales ca eu am terminat facultatea de marketing, se pare ca daca ai un marketing  bun, asta conteaza cel mai mult: sa-ti faci cunoscuta pensiunea, sa stii s-o promovezi.

 

Florin Delinescu, Pensiunea Ulpia Traiana, Sarmizegetusa

Am o mica afacere in turism, o pensiune. La acest curs am învățat lucruri pe care nu le știam: cum să facem turism de calitate, cum să accesăm fonduri europene. Eu nu mă pricepeam, nici acum nu mă pricep, dar stiu unde să mă duc să ma ajute…

 

Iancu Anica, Pensiunea Mont Blanc, Eselnita - Cazanele Dunarii, Mehedinti

Sunt conferentiar la universitatea din Craiova, facultatea ce Economie si Administrarea Afacerilor.
Cursurile ITPR în primul rând au dat o viziune asupra noțiunilor de bază din turism: adica i-a învățat pe cei care l-au parcurs să privească noțiunea de turist, de ospitalitate, despre cerere și oferta..ce înseamnă să îți gestionezi propria oferta pe piață, să aduci produsului pe care-l pui pe piață anumite detalii care să atragă turiștii la tine. Sau, de exemplu, o parte foarte bună din proiect este cererea de finanțare pentru proiect, acum programul se incheie, dar cu siguranță  va mai exista o etapă și presupun că foarte mulți vor dori să înceapă o afacere, beneficiind de acești bani. Ei bine, acolo sunt foarte bine structurate noțiunile acestea, de exemplu, ce documente sunt necesare pentru a depune o cerere de finanțare sau, de exemplu, tot în proiect sunt prezentați pașii necesari pentru clasificarea pensiunii.


 

 

Conferinta turism Regiunea Nord-Vest, aprilie 2013

 

Beneficiar Cluj

Participant la cursul ITPR si la schimbul de experienta in Spania, 2013.

Am pus in aplicare mult mai mult tot ceea ce tine de publicitate mi-am dat seama ca intr-o afacere pe care o desfasor este foarte importanta publicitatea, anumite strategii de publicitate si am mai invatat ceva foarte important intr-o activitate este foarte important sa vii cu servicii tot timpul, sa fii cu ceva in plus inaintea celorlalti.,A fost un poriect care s-a desfasurat conform asteptarilor a fost multa implicatie din partea organizatorilor prezentari frumoase reusite, deci totul a fost conform.

 

Anumite aspecte pe care le-am prins in aceste cursuri chiar mi-au fost de folos si le aplic in continuare deci nu renunt la ele.

Ce m-a bucurat in urma acestor cursuri este faptul ca ocupabilitatea s-a mentinut si a crescut in fiecare an a fost din ce in ce mai bine(…).

 

Beneficiar, Asociatia Agroturistica Sancraiu, Pensiunea Prislop

La capitolul promovare erau utile sfaturile d-nei Daniela Astilean; totusi am o experienta mai mare in domeniu am zis si noi ca siteul nostru sa fie mai atragator cu mai multe informatii si ne-a ajutat in acest sens.

 

Beneficiar,  proprietar cabana

Schimbul de experienta in spania pentru mine a fost cel mai mare castig.

 

Beneficiar, proprietar pensiune

Cursurile au avut un impact, desi pensiunea era promovata si inainte, dar am dobandit o alta abilitate de a promova pensiunea de a o pune in valoare, prin intermediul cursurilor mi-am reimprospatat si cunostintele IT, am invatat pasii pe care trebuie sa ii parcurg in momentul in care ma hotarasc pentru o finantare, deci pentru mine a fost foarte util.

 


 

Conferinta turism Regiunea Sud-Est, aprilie 2013

 

Stefanescu Silvia, proprietar pensiune afacere de familie

Au fost utile sfaturile de la consultantii regionali. Am fost foarte incantata de receptivitatea dansilor, de faptul ca dansii au fost foarte receptivi de fiecare data cand am sunat; speram sa mentinem in continuare o relatie buna.

 

Petrovici Laura, proprietar pensiune Tulcea

Cursurile mi s-au parut super profesioniste.


 

Conferinta turism Regiunea Nord-Est, aprilie 2013

 

Beneficiar

In echipa FNTM sunt persoane foarte sociabile in primul rand, care cauta oricand sa te ajute… foarte de treaba si intr-adevar cred ca ati cooptat in echipa oameni care sunt deschisi la minte, oameni care vor sa munceasca si care vor sa ajunga undeva.

 

Ioan Afetelor, Pensiunea Casa Fetelor, Asociatia Zimbru Targu Neamt

…Am vazut lucruri noi si le-am aplicat si normal ca am acum un alt bagaj de cunostinte, pe care, daca nu erau cursurile astea, eu nu puteam sa le invat si sa le stiu.

 

Beneficiar

Consultanta oferita in cadrul proiectului m-a ajutat...sunt si abonat la newsletter, primesc si mailuri…eu am tinut permanent legatura cu consultantul.

 

Beneficiar Neamt

Cursurile mi s-au parut utile. Foarte accesibile si...placute...interactive. Toate au fost la fel de importante si de placate, adica erau legate intre ele; nu puteai sa inveti la un plan de afaceri, sa-ti dezvolti o pensiune, sa-ti accesezi daca nu stiai si un pic de promovare, marketing cunostinte minime de turism.

 

Olesea Vulpe, Cursant Republica Moldova

Cursurile, in primul rând pot spune, ca le-am gasit foarte interactive. Informatia este foarte bine structurata, exemplele foarte utile. Recunosc ca pe alocuri nu a fost deloc usor, mai ales unde dadeam de calcule, formule (posibil e doar problema mea asa cum nu imi plac cifrele. Apreciez munca profesorilor si celor care au muncit la crearea acestei platforme si multumesc pentru posibilitatea care mi-a fost oferita si pentru cunostintele pe care le-am acumulat. 

 

Ionela Dojană, cursant si absolvent Spania

Acest curs mi s-a părut deosebit de interesant, într-un format atrăgător și convingător, pe alocuri comic, ușor de parcurs și totodată extrem de util. Mi-am îmbogățit cunoștințele atât în domeniul turismului, cât și al IT-ului. A fost o provocare și sper ca, pe viitor, să pot pune în practică ceea ce am studiat prin intermediul Programului e-Learning „Întreprinzător în turism”.