Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Toptrenulete.ro - magazinul online cu trenulete pentru copiii de toate varstele 17-12-2015

Astazi va vom prezenta un business de nisa dar care poate constitui pentru multi un model, o sursa de inspiratie: un magazin online axat pe trenulete pentru copii.

Toptrenulete.ro este o afacere de nisa, care, ca majoritatea afacerilor de nisa cu jucarii, a pornit de la cautarile pe internet ale proprietarului, pentru identificarea unor cadouri, si sesizarea unei oportunitati.


La inceput portofoliul de produse continea doar trenulete cu baterii, insa ulterior au fost adaugate trenulete din lemn si modele din clasicele trenulete electrice cu curent prin sina. Ce a fost constanta a fost strategia de axare doar pe seturi complete, gata de joaca, insa din 2016 vor fi introduse si cateva accesorii, ca de exemplu seturi de sina si cateva modele de cladiri. Totusi, deoarece magazinul se adreseaza cu preponderenta copiilor, gama de cladiri va ramane mica, pentru a lasa loc liber imaginatiei. Orasele, diversele cladiri sau gari pot fi construite si din ceea ce se gaseste prin lada de jucarii - cuburi lego sau alte seturi de constructii, sau diverse articole din casa cum ar fi mici ambalaje din carton.

 

Destinatarii sunt, cum am mentionat, preponderent copiii, insa o parte din produse sunt de asemenea potrivite si pentru adultii care si-au descoperit o inclinatie catre modelismul feroviar si vor sa isi testeze „fortele”. Altfel spus, Toptrenulete.ro comercializeaza trenulete pentru copiii de toate varstele.

 

Pentru o parte din cei care ajung prima data pe un astfel de site apare intrebarea Ce sa aleg?. Daca ne referim la ce putem alege in functie de varsta lucrurile sunt destul de simple:

• pentru copiii de 2-5/6 ani cele mai recomandate sunt trenulete din lemn si gama Pequetren, cu baterii.

• pentru copiii mai mari de 6 ani, dar si pentru copii mai mici dar care nu utilizeaza cu prea mult entuziasm trenuletele, sunt recomandate trenulete cu curent prin sina - Piko (Germania) si Mehano (Slovenia). Pentru cei care se gandesc ca poate vor extinde reteaua de sine, sau doresc niste produse mai durabile, recomandam gama Piko, deoarece se gasesc mult mai usor accesorii - sine, vagoane, locomotive etc.