Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Topul Forbes 500 Miliardari, editia 2014 28-10-2014Forbes România a lansat, joi, 23 octombrie 2014, în cadrul Forbes 500 Business Awards, în prezența a peste 350 de antreprenori, oameni de afaceri și manageri generali, cel mai aşteptat produs al său – topul Forbes 500 Miliardari.
 

Ediţia din acest an a topului Forbes 500 Miliardari îl clasează pe primul loc, la fel ca în ediţia precedentă, tot pe Ioan Niculae, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de euro. Locul al doilea este ocupat de Ion Ţiriac a cărui avere a fost estimată la 950 de milioane de euro. Podiumul este completat de Frank Timiş care are o avere estimată la 650 de milioane de euro.
 

Valoare cumulată a averilor miliardarilor din România a fost, în ediţia aceasta, de 18,3 miliarde de euro, iar averea minimă din topul Forbes 500 Miliardari este de 5 milioane de euro. Vârsta medie a celor 500 de miliardari este de 53 de ani, cel mai tânăr miliardar are 31 de ani, iar cel mai în vârstă are 83 de ani.


Topul Forbes 500 Miliardari a fost lansat în cadrul Galei Forbes 500 Business Awards, un evenifment ce onorează spiritul antreprenorial, reunind cele mai creative, mai curajoase și mai întreprinzătoare personalități de business din România. Cu această ocazie au fost decernate mai multe premii reprezentanţilor companiilor, dar şi antreprenorilor care s-au remarcat în ultimul an prin acţiunile lor în zona mediului de business.


Pentru că Forbes România aniversează în acest an cinci ani pe piaţa românească, au fost acordate cinci diplome de excelenţă. Ion Sturza, președintele Fribourg Capital, Radu Georgescu, Founding Partner GECAD Group, Cristian Nacu, Partener, Enterprise Investors, Anca Vlad, fondatoarea și proprietara grupului Fildas Catena, şi Dacia sunt cei care au primit diplomele de excelenţă din partea Forbes România.


În plus, premii speciale au mai primit şi Bogdan Piţigoi, CEO Tester Grup, pentru „Dezvoltare regională”; Brain Institute, pentru „Afacerea socială a anului”; Dan şi Marius Ştefan, fondatorii Autonom Rent a Car, pentru „Curaj”; Ömer Süsli, CEO Praktiker, pentru „Tranzacția anului; iar premiul pentru „Dinamism” a mers către compania Samsung.

Gala Forbes 500 Business Awards a fost realizată cu sprijinul Gulfstream, ca partener principal, BMW Group România, Garanti Bank, Galt și Ulysse Nardin, Gabriel Bespoke, Biavati și Răzvan Vâlceanu.

Topul Forbes 500 Miliardari va fi disponibil pe piață începând de luni, 27 octombrie. Astăzi a fost lansată și aplicația pentru Facebook  „Tu ce milionar ești?”, prin care cititorii Forbes pot vedea cu ce milionar român se aseamănă cel mai mult. Aplicația este disponibilă pe pagina de Facebook a Forbes România.