Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

TRIPDor si Edusa au participat la conferinta "Scoala micilor antreprenori", organizata de ZF 30-04-2015

Managerul de vanzari - Carmen Lefter si agentii de turism - Alexandra Badicioiu si Gisela Moldoveanu ai agentiei de turism turoperatoare TRIPDor si reprezentatul de vanzari - Irina Ciobanu au acceptat invitatia Ziarului Financiar de a participa la conferinta "Scoala micilor antreprenori", din data de 30 aprilie, la Hotel Radisson Blu, incepand cu ora 9.
 

Agentia de turism turoperatoare SC TRIPDor Travel SRL, este infiintata de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri in cadrul proiectului SUCCES – Sustinem cresterea competitivitatii economiei sociale. TRIPDor este o structura de economie sociala - SES, care sprijina angajarea sau reintegrarea pe piata muncii a persoanelor aflate in situatii de risc social.
 

Temele de discutie din cadrul Conferintei s-au axat pe dezbaterea urmatoarelor probleme:

 

• Ce fac alte tari pentru a sprijini IMM-urile si ce ar trebui sa faca Romania?

• Care sunt cele mai importante probleme ale IMM-urilor: finantarea, desfacerea, productivitatea redusa, lipsa unui management performant sau concurenta straina?

• Ce pondere au intreprinderile mici si mijlocii in exporturile Romaniei?

• Cum pot IMM-urile sa depaseasca piedicile accesarii unui credit bancar?

• Ce domenii trebuie incurajate pentru a creste numarul de IMM-uri?


In Romania, firmele cu afaceri mai mici de 100 de milioane de lei aduna aproximativ jumatate din cifra de afaceri totala din economie, cealalta jumatate fiind asigurata de numai 1200 de companii mari. Acest dezechilibru poate fi redus prin cresterea numarului de IMM-uri cu afaceri de 10, 20 de milioane de lei, cu mai multi salariati, cu produse competitive, cu businessuri cu o valoare adaugata mare.

Speakerii au fost de parere ca sansa poate veni dinspre start-up-urile din tehnologie, micile afaceri antreprenoriale din industria alimentara, servicii sau turism.
 

Proiectul SUCCES este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!” si este implementat in parteneriat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM si Asociatia pentru Promovarea Responsabilitatii Sociale a Companiilor - APRSC.