Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Un nou mod de a face business - Antreprenoriatul Social 16-12-2015

Academia de Studii Economice a organizat un prim eveniment World Cafe, pentru si cu studenti, lansand conceptul de Antreprenoriat Social ca o alternativa de anagajare a studentilor. Pe scurt, antreprenoriatul social este o activitate economica care raspunde si rezolva o nevoie a comunitatii.

 

Daca dorim sa cream premisele antreprenoriatului social in Romania, trebuie sa le asiguram tinerilor acces la o educatie relevanta, o educatie ce rezulta in urma responsabilizarii lor ca parti co interesate, cu alte cuvinte trebuie sa iesim zona de confort ca si furnizori de educatie si sa le asiguram o educatie “design based” nu “teach base”, spune initiatoare evenimentului, Andreea Gatman, MBA PGM, doctorand (ASE).

 

In cadrul evenimentului, studentii au fost invitati sa defineasca pentru ei insisi ce ar trebui sa fie antreprenoriatul social, la ce nevoi sociale pot raspunde afacerile sociale si, nu in ultimul rand, de ce au nevoie ca sa devina antreprenori sociali. Intrebarile au provocat idei, au coagulat concepte si au pus pe tapet ceea ce ei considera probleme stringente ale comunitatii.

 

In cadrul evenimentului world café, antreprenoriatul social a fost perceput drept acea activitate economica  ce provoaca schimbarea socio-economica. Am fost provocati de tema propusa si incantati sa vedem ca studentii raspund constient si responsabil in identificarea problemelor sociale, de orice natura ar fi acestea si,  mai ales, sunt dispusi sa inceapa sa gandeasca in spiritul antreprenoriatului social, a declarant Prof. univ. dr. Catalin Dobrea – responsabil eveniment din partea Departamentului de Management  - ASE, Bucuresti.

 

Evenimentului i s-au alaturat speakeri si parteneri care au simtit ca rezoneaza cu acest model si isi doresc sa poata sprijinii dezvoltarea conceptului de antreprenoriat social in Romanial.

Speakeri invitati au fost: Valentin Suciu, Jazz Comunication si Costel Coravu, Coaching Partners, Laura Popa, FNTM, evenimentul fiind sustinut de Idea Bank, Coaching Partners, The Flower Society, FNTM, Stagii pe Bune, Amcor si Interactivi.

 

Rezultatul dezbaterilor si a invitatiei la reflectie adresata studentilor a luat forma unui infografic ce reda imaginea antreprenoriatului social, asa cum este perceput de studentii participanti. Mai mult, se spera ca acesta sa fie un punct de plecare pentru initiative viitoare.

 

Pe nou lansatul blog, dar si mai jos, puteti vedea pentru moment infograficul si sunteti invitati sa reveniti pentru a vedea, in viitor, noi initiative si resurse pentru dezvoltarea antreprenoriatului social in Romania.

   Click pe imagine pentru marire

 

Contact pentru detalii si informatii suplimentare:

Andreea Gatman, MBA PGM  - antreprenorsocialblog

 

 

Brosura eveniment World Cafe, 17 noiembrie 2015

   Click pe imagine pentru marire