Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Va invităm la conferințele Antreprenorești-Adoptă un sat! din Craiova, Brăila și Slobozia 29-08-2016

Urmărește-ne cu un Like pe pagina FNTM de Facebook, AICI.
 

500 de gospodari din 14 județe sunt așteptați la cele trei conferințe regionale organizate de Romanian Business Leaders în prima jumătate a lunii septembrie, în cadrul programului de dezvoltare rurală Antreprenorești - Adoptă un Sat!

Organizate la Craiova (7 septembrie), Brăila (13 septembrie) și Slobozia (14 septembrie), conferințele sunt adresate gospodarilor și oamenilor cu inițiativă din mediul rural, care doresc să își înscrie comuna în programul Antreprenorești, pentru a crea și implementa strategii de dezvoltare cu sprijinul comunității Romanian Business Leaders.

 

La conferința de la Brăila, din 13 septembrie, sunt așteptați reprezentanți ai comunităților rurale din județele Brăila, Buzău, Galați, Tulcea și Vrancea, la Grand Hotel Orient (str. Rubinelor 1), între orele 10-16.

În 14 septembrie, la Slobozia, sunt invitații gospodari ai comunelor din județele Călărași, Constanța, Giurgiu și Ialomița, la Hotel Central (str. Cosminului 2-4), între orele 10-16.

 

Pentru înscrierea online la conferințele regionale vă rugăm să folosiți acest link.
Participarea la evenimente este gratuită.


Update: La conferința regională de la Craiova, din 7 septembrie, au participat peste 80 de gospodari din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Teleorman.
 

Cele trei conferințe regionale au ca scop facilitarea întâlnirii echipei Antreprenorești cu comunitățile locale ce doresc să se înscrie în proiect. În urma înscrierilor vom selecta o serie de comune în care vom efectua un tur de vizite dedicat. Criteriile care stau la baza preselecției comunelor sunt: curba demografică (numărul tinerilor să fie în media demografică a țării), potențialul economic local și interesul liderilor locali.
Din aceste comune vor fi alese 3 finaliste regionale ale inițiativei Antreprenorești-Adoptă un sat!.

 

În cadrul conferințelor îi învităm pe antreprenori care au avut succes în activitatea lor să își expună povestea celor aflați la început, în sesiunea dedicată exemplelor de bună practică.
Echipa Antreprenorești este formată din antreprenori de succes din mediul de business și membri ai rețelei Romanian Business Leaders, uniți în efortul de revitalizare a satului românesc.
La eveniment vor lua parte și alți antreprenori din zonele aferente conferințelor regionale și care sunt interesați să își înscrie comunele în programul Antreprenorești.

Întâlnirea se va încheia cu extragerea câștigătorilor premiilor utile pentru gospodari.

 

Primul eveniment regional a avut loc la Pitești, în data de 14 iunie 2016, cu peste 100 de participanți reprezentânt 33 de comune din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova și Vâlcea. Am avut ocazia să întâlnim povești de succes în sesiunea dedicată exemplelor de bună practică, am înscris în programul Antreprenorești comunele prezente și am extras câștigătorii premiilor utile gospodarilor. 


Comuna Corbi din județul Argeș este prima finalistă a programului Antreprenorești și va primi sprijinul comunității Romanian Business Leaders pentru crearea și implementarea strategiei de dezvoltare locală.

Următoarele 3 finaliste se vor decide în urma conferințelor regionale din luna septembrie, amintite mai sus.
 
 

Pentru înscrierea la conferințele regionale folosiți acest link.

Participarea la evenimente este gratuită.

 

Pentru detalii și informații referitoare la programul conferințelor și la proiect, contactați echipa la adresa antreprenorești@rbls.ro sau la telefon 0721883123 - Liliana Geru, Manager Antreprenorești - Adoptă un Sat!.

Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM este partener în cadrul acestei inițiative a RBL.
 

Puteți viziona AICI inregistrări VIDEO de la evenimentul Antreprenoreși din Pitești.
Imagini de la primul eveniment din Pitești, iunie 2016:

 

 

 

 

Despre Antreprenorești – Adoptă un Sat!

Proiectul Antreprenorești, inițiativă apărută spontan la Summit-ul RBL din 2016, își propune să creeze strategii de dezvoltare viabile pentru perioada 2017- 2020 pentru minim zece comune selectate. Concret, proiectul urmărește să producă rezultate palpabile și replicabile în comunitățile rurale din România, prin transfer de know-how specific (fonduri europene, management, schimb de experiență etc.), mentorat pentru antreprenori și administrație locală și prin identificarea potențialului local de dezvoltare economică. Pentru detalii, vă invităm pe http://antreprenoresti.ro/.
 

Echipa Antreprenorești-Adoptă un Sat! înseamnă: Felix Daniliuc - Raiffeisen Leasing, Mihai Marcu- MedLife, Sorin Ignat - Banca Transilvania , Felix Tătaru - GMP Grup, Alexandru Potor - FNGAL, Felix Pătrășcanu - FAN Courier,  Ioana Traistă - Fundația PACT, Gabriel Istoc - B-team Consult and Services, Laura Popa - Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM și alți antreprenori de succes.

 

Despre Romanian Business Leaders

Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în iulie 2011. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acţiune şi implicare socială pentru liderii din mediul privat. Scopul este ca România să devină o ţară mai bună pentru business-ul responsabil şi, în felul acesta, pentru toţi românii. Pentru detalii, accesați www.rbls.ro.

FNTM este partener în inițiativa RBL, Antreprenorești - Adoptă un sat!