Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Ziarul Financiar organizeaza conferinta Cum poate fi reindustrializata Romania 21-06-2017

Ziarul Financiar organizează conferința Cum poate fi reindustrializată România, luni, 26 iunie, Hotel Intercontinental, sala Ronda, ora 09:30. 

 

 

Economia României a câştigat dar şi a pierdut multe capacităţi industriale în ultimii 25 ani.
 
Deşi există o percepţie generală ca România nu mai are industrie, având în vedere că multe societăţi de renume au fost închise sau lăsate de izbelişte, România are o pondere a industriei în PIB de 24% faţă de 17% media din Europa.
 
Puţine grupuri româneşti au reuşit să preia şi să revitalizeze anumite capacităţi industriale din perioada comunistă.
 
Statul român nu s-a îngrijit de viitorul capacităţilor industrial privatizate, iar acestea de foarte multe ori au ajuns doar resurse pentru fierul vechi.
 
Investitorii străini, care au avut un interes legat de piaţă, de preluarea unor capacităţi profesionale şi intelectuale ale angajaţilor români, de dezvoltarea unor produse şi servicii noi au reuşit să dezvolte companii industriale puternice în România. 
 
Teme de discuție
 
  • - Care sunt şansele ca economia să recupereze o parte din industria pierdută în criza şi să dezvolte în acelaşi timp alte capacităţi?
  • - Cum poate fi recuperată industria petrochimică, metalurgică, siderurgică, de maşini grele, de echipamente agricole, industria uşoară?
  • - Dacă există sectoare şi capacităţi industriale care mai pot fi revigorate şi care au un viitor prin produsele fabricate pe piaţă din România sau în străinătate.
  • - Care sunt sectoarele care necesită investiţii şi unde România ar avea un avantaj competitive prin ceea ce există deja, prin capacitatea profesională şi prin resursa umană.
  • - Care sunt resursele financiare necesare pentru reindustrializarea anumitor sectoare?
  • - Unde pot investi investitorii privaţi şi unde este necesară intervenţia statului?
  • - Care sunt pieţele de desfacere pentru aceste sectoare, capacităţi industriale?
  • - Cum poate fi recuperată resursa umană pierdută în ultimii 25 ani?
 
Rezervă-ți un loc acum la conferința ZF Cum poate fi reindustralizată România!
Accesul la acest eveniment este GRATUIT in limita locurilor disponibile.